EXCLUSIV Milionarii Spiru Mantu și Mihai Humă, recent intrați pe piața imobiliară din București, pregătesc un proiect rezidențial boutique

EXCLUSIV Milionarii Spiru Mantu și Mihai Humă, recent intrați pe piața imobiliară din București, pregătesc un proiect rezidențial boutique

Amplasamentul terenului

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 19 apr 2022

Antreprenorii gălățeni Spiru Mantu și Mihai Humă, proprietarii constructorului Arcada Company, au inițiat un proiect rezidențial cu câteva zeci de apartamente lângă Spitalul Militar Central, în București, pe un teren cumpărat de la grupul de comerț exterior Edwards, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei doi investitori au cumpărat prin intermediul Arcada Company, cel mai mare constructor din Galați, 3 case vechi, demolabile, și terenurile aferente acestora de pe strada Mircea Vulcănescu. Loturile au fost comasate într-o parcelă de circa 1.200 de metri pătrați pe care au plătit 1,25 milioane de euro unei companii din grupul Edwards. Bogdan Mărculescu, directorul executiv al Edwards, a confirmat pentru Profit.ro vânzarea terenului și a menționat că grupul pe care îl conduce nu mai are alte proiecte imobiliare.

În prejma terenului există și două monumente istorice. Grupul Edwards a inițiat un Plan Urbanistic Zonal pentru acest teren în 2018. Proiectul rezidențial era gândit să aibă o etajare spre centrul incintei, legăturile cu vecinii fiind realizate prin clădiri relativ joase, cu două etaje.

Noii proprietari au păstrat proiectul și doresc să realizeze locuințe colective cu spații comerciale la parter și o înălțime cu retrageri de până la 7 etaje. În zonă s-au mai făcut și alte demolări, fiind pregătite terenuri pentru alte investiții. 

Proiect de lege pentru protejarea investitorilor imobiliari de \ CITEȘTE ȘI Proiect de lege pentru protejarea investitorilor imobiliari de "ONG-iștii procesomani". Dezvoltatorii se simt șantajați

Spiru Mantu și Mihai Humă au mai cumpărat, anul trecut, un teren de la doi antreprenori chinezi pe malul lacului Fundeni, unde pot construi circa 1.400 de apartamente, tranzacție semnalată în premieră de Profit.ro.

Afacerile Arcada Company au explodat în 2020, înregistrând un rulaj dublu față de anul 2019, până la peste 108 milioane euro. Acesta a fost cel mai bun an din istoria companiei, care a rămas cel mai mare constructor din Galați și a ajuns unul dintre cei mai mari din țară. În aceeași perioadă, profitul constructorului a urcat cu aproape 170% până la 22,8 milioane euro.

Compania a făcut parte dintr-un consorțiu, alături de ISPCF și DB Engineering & Consultings, care a câștigat proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă, inaugurată în septembrie 2020.

Chiar dacă a început în anii `90 prin lucrări de întreținere pentru CFR, grupul Arcada cuprinde acum și o moară, un siloz, o fabrică de pâine, o rețea de vânzare de produse de panificație și zeci de hectare de teren arabil, pentru cultivarea grâului.

Spiru Mantu și Mihai Humă au fost cuprinși în 2011 în topul milionarilor români realizat de revista Forbes, cu o avere estimată la 24-26 milioane de euro.

EXCLUSIV FOTO Companie având ca acționar pe mama lui Cristi Borcea pregătește sute de apartamente premium CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Companie având ca acționar pe mama lui Cristi Borcea pregătește sute de apartamente premium

Grupul Edwards, fondat în 1994 de omul de afaceri Ștefan Airinei, a venit în România ca subsidiară a unui grup mare din Suedia încă înainte de 1989, când a inițiat relații comerciale cu combinatele metalurgice. Scopul inițial al grupul a fost acela de a supraveghea producția și exportul de componente și subansamble ale industriei grele și constructoare de mașini, fabricate în România. Din 2008 s-a specializat pe echipamente de pompare, tratare și epurare a apelor și a lansat o divizie specializată pe materiale și consumabile pentru stomatologi. Ștefan Airinei a decedat în 2019, iar afacerea a fost preluată de soția sa, Ioana Constantinescu.

Peste 27.000 de noi locuințe se află în acest moment în construcție în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale locale.

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

EXCLUSIV Milionarii Spiru Mantu și Mihai Humă, recent intrați pe piața imobiliară din București, pregătesc un proiect rezidențial boutique

viewscnt
Afla mai multe despre
spiru mantu
mihai huma
arcada company
edwards