Cel mai mare număr de locuințe în construcție în București din istorie

Cel mai mare număr de locuințe în construcție în București din istorie
scris 18 apr 2022

Peste 27.000 de locuințe sunt în construcție în acest moment în București și împrejurimi. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție în regiune din istoria modernă a pieței rezidențiale locale.

Dintre locuințele aflate în construcție, aproximativ 21.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în acest an. Înregistrarea acestui rezultat va depinde de menținerea ritmurilor de dezvoltare și de rapiditatea și eficiența proceselor de înregistrare și raportare a unităților rezidențiale finalizate.  Acest rezultat ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când s-a stabilit un record de locuințe finalizate în București și Ilfov: 22.010 de apartamente și case, conform datelor Institutului Național de Statistică.

FOTO Imagine cu standul României la un târg de turism din New York, distribuită intens în social media. Draperia neagră pe care sunt prinse cu cleme câteva fotografii a stârnit critici și ironii CITEȘTE ȘI FOTO Imagine cu standul României la un târg de turism din New York, distribuită intens în social media. Draperia neagră pe care sunt prinse cu cleme câteva fotografii a stârnit critici și ironii

Majoritatea acestor locuințe noi au fost deja precontractate de către cumpărători însă există și un număr ridicat de proiecte noi, unele și cu peste 1.000 de locuințe, a căror construcție a început în 2022 sau ar urma să înceapă în perioada imediat următoare.

”Piața rezidențială și-a dovedit reziliența în toată această perioadă recentă și a continuat să înregistreze creșteri potrivit statisticilor oficiale, atât în primii doi ani de pandemie cât și în ultimele săptămâni. Proiectele rezidențiale atent concepute și cu echipe de vânzări specializate vor înregistra rezultate bune și în perioada următoare iar 2022 are premisele, analizând datele și indicatorii actuali, să fie un nou an cu rezultate satisfăcătoare pentru sectorul rezidențial din România”, afirmă Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

Numărul de locuințe vândute în primele trei luni din acest an în București și Ilfov, a crescut cu 16% comparativ cu primul trimestru din 2021, potrivit statisticilor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere, de 0,5% în ianuarie comparativ cu ianuarie 2021, a numărului de apartamente și case vândute în București și împrejurimi, datele ANCPI arată că luna februarie a adus o creștere anuală de 20,1% a vânzărilor de locuințe iar în martie s-a înregistrat o creștere de 24,6% comparativ cu martie 2021, în ciuda contextului internațional. Rezultatul poate fi considerat cu atât mai bun cu cât aproape fiecare lună din 2021 - cu excepția lunii octombrie – a stabilit un record absolut de vânzări de locuințe în București și împrejurimi.

În 2021 au fost finalizate cu 5,6% mai multe locuințe în București și împrejurimi comparativ cu anul anterior, potrivit datelor INS, în timp ce numărul de case și apartamente vândute în regiune a fost mai mare cu aproape 37% comparativ cu 2020, conform ANCPI. Concomitent, numărul de locuințe vândute în 2021 la nivel național a fost cu 48,7% mai mare față de rezultatul din 2020, arată SVN.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuințe în construcție
tranzactii