Milionarii Spiru Mantu și Mihai Humă intră, în final, pe piața imobiliară din București, printr-o tranzacție cu antreprenori chinezi, după ce pandemia le-a blocat achiziția unui teren de la partenerii lui Papalekas

Milionarii Spiru Mantu și Mihai Humă intră, în final, pe piața imobiliară din București, printr-o tranzacție cu antreprenori chinezi, după ce pandemia le-a blocat achiziția unui teren de la partenerii lui Papalekas

Amplasamentul terenului cumpărat de Spiru Mantu și Mihai Humă

scris 22 mar 2021

Antreprenorii gălățeni Spiru Mantu și Mihai Humă, proprietarii constructorului Arcada Company, au cumpărat de la doi cetățeni chinezi un teren pe malul lacului Fundeni, unde pot construi circa 1.400 de apartamente, potrivit informațiilor Profit.ro.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția vine la un an distanță după ce starea de urgență i-a determinat să anuleze achiziția unui teren în cartierul Floreasca.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Achiziția celor doi antreprenori este realizată prin intermediul Arcada Company, cel mai mare constructor din Galați, iar vânzătorii sunt chinezii Liu Wei și Jiang Hao.

Tranzacția, încheiată la un preț de 7,7 milioane de euro, a vizat un teren de 3,5 hectare amplasat pe malul lacului Fundeni din București.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Indicatorii urbanistici avizați pentru acest teren prevăd un coeficient de utilizare a terenului de 3,2 și un procent de ocupare a terenului de 60%, ceea ce permite construcția a circa 1.400 de apartamente în blocuri de maxim 21 de etaje, potrivit calculelor Profit.ro.

În apropierea terenului tranzacționat, Israel Land Development Company (ILDC), firmă controlată de fostul ofițer Mossad Yaakov Nimrodi, a scos, recent, la vânzare terenul pe care începuse să dezvolte ansamblul rezidențial Estic Park cu 1.500 de locuințe și din care a reușit să finalizeze în 13 ani două blocuri cu circa 250 de apartamente.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Valoarea estimată a unei potențiale tranzacții este de circa 20 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.


Spiru Mantu și Mihai Humă sunt la a doua tentativă de a accesa piața imobiliară bucureșteană în decurs de un an. Cei doi au anulat, la patru zile de la declanșarea stării de urgență, contractul prin care au cumpărat un teren scump pe Calea Floreasca de la doi parteneri ai lui Ioannis Papalekas, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

În 6 martie 2020, terenul de aproape 4.000 de metri pătrați le-a fost vândut, la un preț de 8,4 milioane euro, de către Victoria Ventures, o firmă înființată de investitorul imobiliar grec Ioannis Papalekas alături de românul Ioan Paul Rafail, și controlată acum direct, în proporții egale, de către Ioannis Dragatakis și de Rafail, potrivit termene.ro.

La două săptămâni de la semnarea actelor, vânzătorii au decis să încheie un act adițional pentru încetarea amiabilă a contractului de vânzare-cumpărare semnat cu Arcada Company.

Deși Arcada Company a consemnat doi ani consecutivi de scădere a cifrei de afaceri, în 2019 a avut un salt puternic și rămâne cel mai mare constructor din Galați. A încheiat anul 2019 cu un rulaj de circa 54,1 milioane euro, în creștere cu aproape 140% comparativ cu rezultatul din 2018. Compania face parte dintr-un consorțiu, alături de ISPCF și DB Engineering & Consultings, care a câștigat proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă, inaugurată în septembrie 2020.

EXCLUSIV Jumbo își construiește primul depozit din România și spații pentru birouri. Tranzacție cu Alpha Bank CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Jumbo își construiește primul depozit din România și spații pentru birouri. Tranzacție cu Alpha Bank

Chiar dacă a început în anii `90 prin lucrări de întreținere pentru CFR, grupul Arcada cuprinde acum și o moară, un siloz, o fabrică de pâine, o rețea de vânzare de produse de panificație și zeci de hectare de teren arabil, pentru cultivarea grâului.

Spiru Mantu și Mihai Humă au fost cuprinși în 2011 în topul milinarilor români realizat de revista Forbes, cu o avere estimată la 24-26 milioane de euro.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în februarie, cu un procent de 1% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 50.000 de contracte, fiind a șaptea lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
spiru mantu
mihai huma
arcada company
chinezi