Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu pregătește un aparthotel peste drum de mall-ul Băneasa, cu aproape 1 milion de euro

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu pregătește un aparthotel peste drum de mall-ul Băneasa, cu aproape 1 milion de euro

SURSA FOTO: Facebook Hanul cu Tei

scris 31 mai 2021

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, care deține centrul de conferințe Hanul cu Tei din centrul Bucureștiului, vrea să investească aproape 1 milion de euro în construcția unui aparthotel, cu 6 apartamente de tip duplex, peste drum de mall-ul Băneasa Shopping City, relevă documente analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Noile tranzacții imobiliare pregătite și planurile pentru piața de real estate vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro - Cum iese piața imobiliară din criza COVID-19, programată pentru 3 iunie, cu sprijinul Nordis Group, ELCO, Genesis Property, Akcent Development, SVN Romania, Iulius și Novatik, și care îi va aduna pe cei mai importanți jucători în domeniu, urmând să fie  transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii pot fi văzute AICI

Proiectul fostului internațional al „Generației de Aur“ urmează a fi construit pe un teren de aproape 900 de metri pătrați ocupat, în trecut, de o pepinieră de duzi. Dumitrescu nu este singurul om din lumea fotbalului care pregătește investiții imobiliare pe strada Ștefan Holban. Vladimir Cohn, fost acționar al Dinamo București, s-a asociat cu omul de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat – Crișana, pentru a construi un ansamblu rezidențial cu 265 de apartamente pe aceeași stradă.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Aparthotelul lui Ilie Dumitrescu va avea două subsoluri, parter și 5 etaje și o suprafață desfășurată de aproape 1.900 de metri pătrați. Clădirea, care va cuprinde 6 apartamente de tip duplex și spațiile anexă necesare, va utiliza un sistem de rezervare în stil hotelier, scrie în documentele pregătite de investitor în vederea autorizării proiectului.

Apartamentele vor avea câte 3 și 4 camere cu zonă de living, birou, bucătărie, grup sanitar și scară interioară pentru acces la etaj unde sunt amplasate dormitoarele cu baie și dressing, fiecare. În cele două subsoluri ale imobilului vor fi amenajate 10 locuri de parcare. 

Investiția, a cărei valoare este estimată la 4,5 milioane de lei, va fi definitivată în 2 ani de la obținerea autorizației de construire.

Grupul francez P3G, care se transformă într-un producător de mobilă gigant, pregătește un ansamblu cu peste 1.000 apartamente în locul fabricii sale de mobilă din București, după ce a vândut o parte din teren către Lidl CITEȘTE ȘI Grupul francez P3G, care se transformă într-un producător de mobilă gigant, pregătește un ansamblu cu peste 1.000 apartamente în locul fabricii sale de mobilă din București, după ce a vândut o parte din teren către Lidl

Pentru proiectare, Ilie Dumitrescu a angajat echipa de arhitecți a Studio 10M, care a mai lucrat la Țiriac Tower, Veranda Mall sau Timpuri Noi Square.

Ilie Dumitrescu mai gestionează centrul de conferințe Hanul cu Tei din centrul istoric al Bucureștiului, cu o capacitate maximă de 200 de persoane, și salonul de evenimente London Events Hall, cu o capacitate maximă similară.

Investiția fostului fotbalist se derulează într-un punct tot mai fierbinte de pe harta imobiliară a Bucureștiului, descris de strada Jandarmeriei, care a devenit un punct de interes după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii, pe care Ion Țiriac se pregătește, acum, să îl extindă. În această zonă sunt în pregătire o serie de proiecte rezidențiale noi. Lângă Stejarii, Cristina și Ioana Șucu, fiicele antreprenorilor Camelia și Dan Șucu, dezvoltă un ansamblu rezidențial cu 76 de apartamente premium. În 2018, belgienii de la Speedwell au cumpărat de la Immofinanz două terenuri pe această stradă, unde investesc 100 milioane de euro în circa 800 de apartamente.

EXCLUSIV Fosta fabrică Romprim - aproape total demolată și terenul vândut pentru circa 1.000 de apartamente. Producătorul s-a mutat în Otopeni, după o reducere drastică de angajați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fosta fabrică Romprim - aproape total demolată și terenul vândut pentru circa 1.000 de apartamente. Producătorul s-a mutat în Otopeni, după o reducere drastică de angajați

Paralel cu acesta este un proiect rezidențial la care lucrează omul de afaceri Sorin Crețeanu. În spatele belgienilor, dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer, pregătește un ansamblu cu circa 100 de apartamente, iar lângă, ciprioții de la Demetra Investments, al căror principal acționar este Logicom – unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C din România, vor să construiască șase blocuri cu aproximativ 350 de apartamente.

Lângă ansamblul Stejarii, o companie a grupului austriac A-Heat, care deține și complexul de wellness Therme din Balotești, a fost autorizată să construiască un ansamblu rezidențial cu 211 apartamente. De asemenea, pandemia a amânat intrarea companiei aeriene Blue Air pe piața imobiliară cu un proiect amplu, cu centru de training, birouri, hotel și locuințe, evaluat la peste 100 de milioane de euro și amplasat lângă Pădurea Băneasa.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost dublu în luna aparilie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 55.000 de contracte, deoarece perioada corespondentă din 2020 a fost afectată puternic de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a noua lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primele patru luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 35,6%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ilie dumitrescu
aparthotel
baneasa