EXCLUSIV Fiicele Cameliei și ale lui Dan Șucu intră pe piața rezidențială cu un proiect de lux lângă Stejarii lui Ion Țiriac, o zonă imobiliară tot mai fierbinte

EXCLUSIV Fiicele Cameliei și ale lui Dan Șucu intră pe piața rezidențială cu un proiect de lux lângă Stejarii lui Ion Țiriac, o zonă imobiliară tot mai fierbinte
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 20 apr 2021

Cristina și Ioana Șucu, fiicele antreprenorilor Camelia și Dan Șucu, intră pe piața apartamentelor de lux cu un ansamblu rezidențial situat în vecinătatea proiectului Stejarii, dezvoltat de omul de afaceri Ion Țiriac, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, inforrmația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cele două surori dețin pe strada Jandarmeriei de lângă Pădurea Băneasa, București, un teren de circa 1,3 hectare primit donație de la mama lor, Camelia Șucu, în urmă cu aproximativ doi ani, potrivit surselor Profit.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Ele au împărțit terenul în două loturi, iar pe unul dintre acestea, în suprafață de circa 8.500 de metri pătrați, au inițiat procedurile de autorizare a construcției unui ansamblu rezidențial format din două blocuri cu 6 etaje și subsol comun pe două nivele și un total de 76 de apartamente, care constituie prima fază de dezvoltare a proiectului.

Etapa aflată în avizare va beneficia și de 169 de locuri de parcare, din care 87 la subsolul 1 și 75 la subsolul 2, conform documentelor analizate de Profit.ro. Costul de construcție este de 8,3 milioane de euro, sumă care nu include și valoarea terenului.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Durata de execuție a fazei întâi este estimată la doi ani, iar lucrările se așteaptă a fi demarate în vara acestui an, potrivit surselor Profit.ro.

Tatăl celor două surori, Dan Șucu, a devenit și el un jucător activ pe piața rezidențială în urmă cu trei ani când a cumpărat, alături de Valentin Vișoiu, un teren de aproape 3 hectare lângă parcul Copilului din București la un preț de 18 milioane de euro de la un grup de investitori israelieni. Pe acel teren se construiește acum ansamblul rezidențial Arcadia Apartments, o investiție evaluată de dezvoltatori la 100 de milioane de euro, care va rezulta în circa 800 de apartamente.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

În 2019, Dan Șucu a cumpărat sediul și tipografia grupului de presă Adevărul de la Adval Asset Management, firma care a preluat o parte din averea lui Dinu Patriciu, pentru 4,75 milioane de euro, tranzacție anunțată în exclusivitate de Profit.ro.

Proprietatea se învecinează cu showroom-ul Mobexpert Pipera, care se află într-unul dintre cei mai importanți poli de clădiri de birouri din București. „Am făcut achiziția pentru că întregește proprietatea pe care o avem acolo. Vedem un potențial de dezvoltare imobiliară pe zona de servicii, dar nu mai devreme de 5 ani. Acum suntem mulțumiți de veniturile generate din chirii“, declara Dan Șucu.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

De asemenea, el este implicat și în autorizarea unui ansamblu rezidențial cu peste 300 de apartamente lângă parcul Circului din București.

Și Camelia Șucu are investiții imobiliare. Ea a planificat realizarea unui ansamblu rezidențial cu circa 600 de apartamente în cartierul Rahova, însă s-a retras din afacere în 2018.

Strada Jandarmeriei a devenit un punct de interes pentru investițiile imobiliare după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii, pe care Ion Țiriac se pregătește, acum, să îl extindă. În această zonă sunt în pregătire o serie de proiecte rezidențiale noi. În 2018, belgienii de la Speedwell au cumpărat de la Immofinanz două terenuri pe această stradă, unde investesc 100 milioane de euro în circa 800 de apartamente.

Paralel cu acesta este un proiect rezidențial la care lucrează omul de afaceri Sorin Crețeanu. În spatele belgienilor, dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer, pregătește un ansamblu cu circa 100 de apartamente, iar lângă, ciprioții de la Demetra Investments, al căror principal acționar este Logicom – unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C din România, vor să construiască șase blocuri cu aproximativ 350 de apartamente. Lângă ansamblul Stejarii, o companie a grupului austriac A-Heat, care deține și complexul de wellness Therme din Balotești, a fost autorizată să construiască un ansamblu rezidențial cu 211 apartamente.

De asemenea, pandemia a amânat intrarea companiei aeriene Blue Air pe piața imobiliară cu un proiect amplu, cu centru de training, birouri, hotel și locuințe, evaluat la peste 100 de milioane de euro și amplasat lângă Pădurea Băneasa. Proiectul surorilor Șucu este paralel cu terenul Blue Air.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în martie, cu un procent de 30% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 62.000 de contracte, fiind a opta lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul trimestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 21%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
camelia sucu
dan sucu
cristina si ioana sucu
apartamente de lux
ion tiriac