FOTO Constructorul portughez de drumuri Pragosa își dublează capacitatea de producție cu o nouă fabrică în România

FOTO Constructorul portughez de drumuri Pragosa își dublează capacitatea de producție cu o nouă fabrică în România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 mar 2022

Constructorul portughez de drumuri Pragosa intenționează să construiască o bază de producție de betoane și asfalt și un centru de gestiune a deșeurilor din construcții în Moara Vlăsiei, județul Ilfov, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Compania mai deține o fabrică similară în Prahova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Baza de producție va fi realizată în satul Căciulați din comuna Moara Vlăsiei, pe un teren cu o suprafață de circa 2,8 hectare, și va fi dotată cu stație de asfalt, stație de betoane, buncăre agregate, sediu administrativ, hală atelier, laborator și gestiune deșeuri provenite din construcții, rezervor motorină, cântar de 60 de tone, parcare autoturisme și utilaje.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Valoarea estimată a proiectului, conform devizului de construcție, este de circa 4,2 milioane de euro, arată documentele analizate de Profit.ro.

Pragosa activează pe piața din România din anul 2007 în calitate de constructor de drumuri și poduri, rețele de canalizare și tratare a apelor uzate, dar și ca producător de betoane și mixturi asfaltice.

„Pragosa Romania investește constant în domeniul cercetarii și dezvoltării producției. Necesitatea proiectului rezultă chiar din intenția de dezvoltare organică a societății și lărgirea razei de operare, pe piețele și în zonele unde deja operează“, își justifică planul constructorul portughez.

EXCLUSIV Omer Susli cumpără mall-ul River Plaza din Râmnicu Vâlcea de la Sonae Sierra, aflat la primul exit în România. „Vrem să mai achiziționăm mall-uri!“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omer Susli cumpără mall-ul River Plaza din Râmnicu Vâlcea de la Sonae Sierra, aflat la primul exit în România. „Vrem să mai achiziționăm mall-uri!“

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Pragosa Romania nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

În zona centrală a bazei de producție va fi instalată o stație de betoane cu o capacitate de producție de 120 de metri cubi pe oră și o producție anuală estimată la circa 80.000 metri cubi. Pentru cimentul necesar producției vor fi realizate patru silozuri care sunt alimentate pneumatic prin instalație etanșă, cu capacitate de 150 de tone fiecare.


În vecinătatea stației de betoane, Pragosa va construi și o stație de asfalt cu o capacitate de producție de mixturi bituminoase de circa 180 de tone pe oră și o producție anuală estimată de 120.000 de tone. Producția de mixturi bituminoase destinate construcțiilor de drumuri, în cadrul lucrărilor de construcție sau de întreținere a trotuarelor, se realizează în baza de producție prin amestecuri bituminoase.

Stațiile de betoane și asfalt vor fi similare celor realizate de Pragosa în comuna Brazi din Prahova.


Portughezii vor să facă în Moara Vlăsiei și un centru de gestionare a deșeurilor din construcții și demolari cu o capacitate de sortare, separare, concasare și reciclare de 100 de tone pe oră. Produsul reciclat, care va fi obținut din construcții și demolări, va fi utilizat în lucrările executate de Pragosa Romania, în principal la straturile de umplutură.

Capacitatea totală de gestionare anuală a deșeurilor, va fi, în medie, de aproximativ 100.000 de tone, luând în considerare un orar de muncă de 8 ore pe zi, și o capacitate de concasare medie de 100 de tone pe oră, prevăzută pentru concasorul care va fi instalat, urmând să fie depozitată simultan o cantitate de mai puțin de 5.000 de tone.

EXCLUSIV Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu Daniel Șoldea și pregătește apartamente de lux într-o zonă extrem de fierbinte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu Daniel Șoldea și pregătește apartamente de lux într-o zonă extrem de fierbinte

„În prezent, în România, nu există suficiente instalații de sortare și concasare a deșeurilor din construcții și demolări, nu există operatorii economici care să recicleze aceste tipuri de deșeuri, eliminarea acestor deșeuri realizându-se, de cele mai multe ori, pe amplasamentul depozitelor pentru deșeuri municipale“, explică reprezentanții Pragosa necesitatea acestui obiectiv investițional.

România a fost prima piață pe care Pragosa s-a extins în afara Portugaliei. Compania românească a ajuns la un număr mediu de 134 de angajați, o cifră de afaceri de 14,1 milioane de euro și un profit net de 1,6 milioane de euro în 2020, cele mai bune rezultate din cei 13 ani de activitate locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
pragosa
statie betoane