EXCLUSIV Ion Țiriac pregătește actele pentru construcția unui complex de natație cu bazin olimpic. Primele detalii tehnice

EXCLUSIV Ion Țiriac pregătește actele pentru construcția unui complex de natație cu bazin olimpic. Primele detalii tehnice
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 25 feb 2022

Omul de afaceri Ion Țiriac pregătește actele necesare construcției unui complex de natație cu bazin olimpic cu o capacitate de 790 locuri ce va fi amplasat chiar lângă patinoarul Allianz-Țiriac Arena din Otopeni, inaugurat în 2016, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul lui Țiriac constă în construcția unei clădiri cu o suprafață desfășurată de circa 6.700 de metri pătrați ce va cuprinde un bazin de înot olimpic cu dimensiunile de 50 metri x 25 metri, un bazin pentru recuperare cu dimensiunile de 10 metri x 25 metri, gradene pentru public și sportivi de aproximativ 790 locuri, vestiare pentru sportivi și oficiali, vestiare publice, săli de forță, zonă de recuperare, saună umedă și uscată, hammam, cabinete medicale, grupuri sanitare publice, garderobă, cabină de arbitraj, cabină de presă și spații de birouri pentru administrație, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Tribuna pentru spectatori se va afla pe latura de est a bazinului și are o lungime de 43,80 metri și este împarțită în două sectoare cu 9 rânduri, rezultând o capacitate totală a tribunei de 516 locuri dintre care 48 de locuri la loja și 468 de locuri pentru public. Tribuna pentru sportivi se află pe latura de nord a bazinului și are o lungime de 23,50 metri și este împărțită într-un sector cu trei scări, rezultând o capacitate totală a tribunei de 297 locuri.

Investiția se va realiza pe un teren cu o suprafață de aproape un hectar aflat în proprietatea lui Ion Țiriac.

EXCLUSIV Omer Susli cumpără mall-ul River Plaza din Râmnicu Vâlcea de la Sonae Sierra, aflat la primul exit în România. „Vrem să mai achiziționăm mall-uri!“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omer Susli cumpără mall-ul River Plaza din Râmnicu Vâlcea de la Sonae Sierra, aflat la primul exit în România. „Vrem să mai achiziționăm mall-uri!“

Ion Țiriac a anunțat anul trecut că pregătește construcția unei săli ultramoderne de gimnastică, a unui bazin, a unei academii de tenis și a unui mini-stadion lângă patinoarul din Otopeni, potrivit GSP. El a menționat atunci că fundația sa a investit deja 50 de milioane de euro în acest proiect.

Spre comparație, complexul olimpic de natație din Otopeni, inaugurat anul trecut de Compania Națională de Investiții, a costat circa 33 de milioane de euro și include 6 bazine de înot, din care două de dimensiuni olimpice, și o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori.

„Proiectul bazinului olimpic și al faciltăților ce ar urma a fi construite de către Grupul Țiriac în vecinătatea patinoarului Allianz-Țiriac Arena sunt în stadiu de documentare la momentul curent. Pe măsură ce vor exista informații mai detaliate vom reveni cu comunicări inclusiv către reprezentanții media“, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții grupului Țiriac.


Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, realizat conform normelor olimpice, are o suprafață construită de circa 4.800 de metri pătrați, similară cu a viitorului complex de natație, și o capacitate de circa 450 de locuri, reprezentând o investiție de 3,6 milioane de euro.

Omul de afaceri este în curs de autorizare și a unui alt proiect, care vizează construcția unui pavilion expozițional dedicat copiilor, ce va fi amplasat lângă galeria sa de mașini de epocă Țiriac Collection din Otopeni.

Toate proiectele imobiliare ale grupului Țiriac sunt derulate prin intermediul diviziei speciale Țiriac Imobiliare. Cel mai recent proiect al diviziei este turnul de birouri Țiriac Tower, construit în apropiere de sediul Guvernului, în zona Piața Victoriei, cu 3 corpuri de clădire de 5, 8, respectiv, 12 etaje plus cinci în subsol, investiție de circa 30 milioane euro. Proiectul urmează să îi aducă omului de afaceri câte 3,6 milioane de euro pe an, conform anunțurilor de închiriere promovate pe piață.

EXCLUSIV Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu Daniel Șoldea și pregătește apartamente de lux într-o zonă extrem de fierbinte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu Daniel Șoldea și pregătește apartamente de lux într-o zonă extrem de fierbinte

De asemenea, Țiriac a fost autorizat să construiască 198 de apartamente în continuarea complexului Stejarii din nordul Bucureștiului, definitivat acum un deceniu. Noua investiție ar putea depăși 100 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Realizarea unei faze a doua a complexului Stejarii a fost anunțată de mai mult timp, însă a fost amânată. Prima etapă are în componență opt clădiri cu 285 de apartamente de lux, a căror dezvoltare a costat peste 200 milioane de euro. Printre locuitorii complexului se numără însuși Ion Țiriac, fiul său, Ion Alexandru Țiriac, și fostul internațional Cristian Chivu. Ion Țiriac a comercializat o mică parte din locuințe încă din timpul construcției, însă după finalizarea complexului și începutul crizei imobiliare și-a orientat afacerea exclusiv către închiriere, soluție anunțată și pentru faza a doua.

Omul de afaceri este în etapa de definitivare a unui concept arthitectural și pentru proiectul mixt pe care îl pregătește în locul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), de lângă Podul Grant din București. Fosta fabrică a fost demolată în 2019 și 2020.

Țiriac se mai află în etapa avizării cu un mega proiect imobiliar pe care vrea să îl dezvolte în locul reprezentanțelor Țiriac Auto din zona Expoziției a Bucureștiului. Acesta ar putea cuprinde 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje cu locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo din Capitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion tiriac
bazin olimpic
patinoar allianz-tiriac arena