FOTO Milionarul gălățean Andrei Lișinschi lansează un nou proiect imobiliar în București

FOTO Milionarul gălățean Andrei Lișinschi lansează un nou proiect imobiliar în București
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Gălățeanul Andrei Lișinschi, care a moștenit afacerea din metalurgie Profiland dezvoltată de tatăl său, va demara în perioada imediat următoare dezvoltarea First Estates Villas, un proiect cu 20 de vile amplasat în zona Pipera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Andrei Lișinschi a intrat pe piața rezidențială cu un proiect amplu, cu peste 400 de apartamente, în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren ce i-a aparținut omului de afaceri George Becali, în 2022.

Vânzările rezidențiale ale One United Properties ating o valoare record de 274,9 milioane de euro în 2023, în creștere cu 63% față de 2022 CITEȘTE ȘI Vânzările rezidențiale ale One United Properties ating o valoare record de 274,9 milioane de euro în 2023, în creștere cu 63% față de 2022

Investitorul a cumpărat de la familia Becali două terenuri lipite, cu o suprafață totală de 16.000 de metri pătrați, care vin în continuarea loturilor pe care Alexandra Becali, fiica mijlocie a lui George Becali, pregătește dezvoltarea unor proiecte rezidențiale cu peste 500 de apartamente. Noile dezvoltări imobiliare sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG, Altex.

FOTO Milionarul gălățean Andrei Lișinschi lansează un nou proiect imobiliar în București

Lișinschi a proiectat pe acest teren un ansamblu rezidențial format din 4 corpuri de clădire cu subsol și 6 etaje, plus etajul 7 retras, ce va fi construit în două etape, fiecare a câte două blocuri cu 206 apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Proiectul conține un total de 412 apartamente cu 2,3 și 4 camere, plus unități de tip studio, și 543 de locuri de parcare. Investiția în construcția complexului a fost estimată în acte la 17,8 milioane euro.

„Confirmăm că avem planuri pentru o amplă dezvoltare imobiliară în București. Avem o strategie bine conturată și pe termen lung în acest domeniu. Lucrăm acum să definitivăm detaliile pentru proiectul imobiliar din Capitală, pe care le vom comunica în următoarea perioadă“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții proiectului.

La începutul anului 2022, Andrei Lișinschi a vândut dezvoltatorului imobiliar NEPI Rockcastle platforma industrială Intfor din Galați, în suprafață de 17 hectare.

Cu noul proiect imobiliar, Andrei Lișinschi se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

INFOGRAFIC Apartamentele de vânzare, mai scumpe decât în ianuarie 2023. La cât au ajuns prețurile CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Apartamentele de vânzare, mai scumpe decât în ianuarie 2023. La cât au ajuns prețurile

Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 55 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă

Peste 60% dintre casele și apartamentele vândute în România în 2023 au fost cumpărare exclusiv din resurse proprii, fără a se apela la un credit bancar, potrivit calculelor SVN pe baza datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară și a datelor Băncii Naționale.
 
Tranzacțiile cash continuă să dețină procentul majoritar din totalul achizițiilor de locuințe într-un context în care indicele SVN de accesibilitate al cumpărării unei noi locuințe, calculat ca raport dintre prețuri și salarii, a ajuns la cea mai bună valoare din istoria modernă a pieței locale, ținând cont că salariul mediu a crescut în ultimul an cu 15,1%, în timp ce prețurile s-au majorat, în medie, cu doar câteva procente.
 
Rata medie pentru cumpărarea unui apartament cu două camere în București deținea la finalul anului trecut un procent de circa 43% din salariul mediu net pe economie la nivel național, România având cea mai bună valoare a acestui indicator la nivel regional și printre cele mai bune valori la nivelul Uniunii Europene, arată un raport realizat de SVN Romania | Credit & Financial Solutions.
Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
andrei lisinschi
vile
pipera