FOTO Producătorul german de manometre și termometre Afriso planifică o nouă fabrică în România

FOTO Producătorul german de manometre și termometre Afriso planifică o nouă fabrică în România

Frații Elmar și Jürgen Fritz alături de planul lor de extindere

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 nov 2023

Producătorul german de manometre și termometre Afriso, deținut de frații Elmar și Jürgen Fritz, planifică extinderea depozitului său din cartierul bucureștean Militari cu o clădire mai mare, dedicată producției, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

VEZI AICI ȘI Dezvoltarea mixtă și noile hub-uri de birouri

Grupul german are lângă Metro Militari un depozit cu o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați în spatele unei clădiri de birouri cu subsol, parter și două etaje, folosită ca spațiu administrativ. Acestea sunt construite pe un teren cu o suprafață de circa 17.800 de metri pătrați.

Piața rezidențială - Oferta se prăbușește CITEȘTE ȘI Piața rezidențială - Oferta se prăbușește

Afriso își propune să prelungească depozitul existent cu o nouă clădire, structurată pe parter și etaj, care va fi utilizată ca spațiu de producție și care ar urma să aibă o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați, potrivit calculelor Profit.ro bazate pe documente. În plus, clădirea administrativă și depozitul existent vor fi unite printr-o pasarelă.


Grupul își desfășoară acum activitatea de producție într-o clădire cu o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă că noua clădire are capacitatea de a dubla suprafața de producție a Afriso.

ANALIZĂ Cod roșu de insolvență în sectorul imobiliar. 70% dintre dezvoltatori, în dificultate CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cod roșu de insolvență în sectorul imobiliar. 70% dintre dezvoltatori, în dificultate

Fabrica actuală este amplasată în zona centrului comercial Vulcan Value Centre din zona Progresului.


Contactați de Profit.ro pentru detalii despre planul de extindere, reprezentanții Afriso nu au răspuns până la publicarea acestui articol.


Germanii produc în fabrica din București peste 3 milioane de aparate de măsură pe an, care sunt distribuite de firma mamă în întreaga lume. Afriso este cel mai mare producător de aparate de măsură pentru instalații din România.

EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare

Grupul și-a deschis o subsidiară la București în 1992 și are o echipă de 200 de persoane dedicate vânzărilor, producției, unitpății de service, laboratorului metrologic pentru presiuni și laboratorului etalonări pentru analizoare de gaze de ardere.


În 2008, Afriso a obținut autorizația pentru laboratorul de verificari metrologice pentru manometre, în 2012 a fost acreditat și laboratorul de etalonare analizoare de gaze de ardere (unic în România), iar în 2018 s-a obținut atestarea laboratorului de etalonare presiuni.

Afriso, fondată în 1869 de Adelbert Fritz în Schmiedefeld/Turingia, este o afacere de familie, de dimensiuni medii, cu peste 1.100 de angajați în întreaga lume, dintre care peste 550 sunt stabiliți în patru locații germane.

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

Compania a început ca producător de termometre din sticlă și, în câțiva ani, și-a dezvoltat o largă paletă de produse, printre care și termometrele speciale pentru industria chimică.

Grupul este deținut acum de frații Elmar și Jürgen Fritz, a patra generație de la fondator.

viewscnt
Afla mai multe despre
afriso
fabrica termometre