GALERIE FOTO Moda de la Dubai ajunge și în România. Versace își pune numele pe sute de apartamente din București

GALERIE FOTO Moda de la Dubai ajunge și în România. Versace își pune numele pe sute de apartamente din București Galerie foto

Așa va arăta piscina exterioară a ansamblului Medusa Homes. Pe fundul piscinei se poate observa logo-ul Versace

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 29 sep 2023

Antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin, care au dezvoltat sub brandul Metropolitan peste 4.000 de apartamente, au semnat un contract de licență cu Versace Home și Versace Ceramics, branduri ale casei de modă italiene, prin intermediul căreia vor finisa și mobila două proiecte exclusiviste din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat și intrarea pe piața românească a YOO, cel mai mare brand de apartamente de designer din lume, care urmărește extinderea la nivel local sub conducerea consultantului imobiliar Valentin Ilie.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

Moda ansamblurilor rezidențiale de brand a început în Dubai în 2010 odată cu intrarea pe piață a Armani Residences. Dacă la începutul anului trecut erau pe piața din Dubai 40 ansambluri rezidențiale de brand, la finalul primului semestru din acest an numărul lor a crescut la 92.

Prețul mediu pe metru pătrat al unei locuințe într-un astfel de ansamblu se ridică la peste 10.000 de euro/metru pătrat, dublu față de prețul în ansamblurile ne asociate unui brand internațional, potrivit brokerilor de la Morgan`s International Realty. Printre cele mai notorii branduri care s-au asociat cu dezvoltatorii imobiliari din Dubai se numără Bvlgari, Fendi, Versace, Bugatti sau Cavalli. Acestea reprezintă cel mai înalt nivel de lux din piața imobiliară.

EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth

Versace a intrat acum și pe piața imobiliară românească prin asociare cu două proiecte rezidențiale pregătite de Georgescu, Drăgulin și Marius Bușu. Fondatorii Metropolitan sunt la a doua experiență de acest fel. Unul dintre proiectele în construcție ale grupului de dezvoltatori poartă numele designerului libanez Elie Saab și va avea 141 de apartamente de lux grupate în două turnuri din nordul Bucureștiului.

Acum, Metropolitan lucrează la autorizarea proiectelor Medusa Villas și Medusa Homes, surfaces by Versace, care au preluat și logo-ul Versace. Proiectul de vile este localizat în Pipera, reprezintă o investiție de 20 de milioane de euro în 28 de locuințe ce vor fi finisate în totalitate cu elemente Versace Ceramics și vor fi echipate cu mobilă de la Versace Home. Prețul vilelor începe de la 1,35 de milioane de euro, iar suprafețele utile minime de la 250 de metri pătrați.


În paralel, Georgescu și Marius Bușu, foști colegi de școală, pregătesc un ansamblu rezidențial cu 472 de apartamente grupate sub brandul Versace în apropierea metroului Pipera, o investiție ce poate fi estimată la circa 70 de milioane de euro. 

EXCLUSIV Emfor Montaj, parte a grupului Electromontaj, a preluat firma de construcții a familiei Bîlteanu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Emfor Montaj, parte a grupului Electromontaj, a preluat firma de construcții a familiei Bîlteanu

Un apartamente cu trei camere, în suprafață de 125 de metri pătrați, la etajul 3 din 11 în cadrul viitorului ansamblu este promovat la vânzare cu un preț de circa 450.000 de euro, echivalentul a 3.300 de euro/metru pătrat. Proiectul ar urma să fie pus pe piață în 2025, potrivit datelor analizate de Profit.ro.


Chiar dacă prețurile nu ajung nici pe aproape față de cele din Dubai, sursele Profit.ro spun că și alți dezvoltatori imobiliari de pe piață poartă discuții pentru semnarea unor licențe de asociere cu branduri internaționale.



 

Doar în primul semestru din acest an, în Dubai s-au încheiat 3.893 de tranzacții cu locuințe ce fac parte din ansambluri de brand a căror valoare cumulată ajunge la circa 6 miliarde de euro. Dacă volumul tranzacțiilor a crescut față de semestrul întâi din 2022 doar cu 5%, valoarea acestor vânzări a fost cu 35% mai mare în acest an, potrivit datelor Morgan`s International Realty.

EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România

Foști colegi de liceu, Robertino Georgescu și Dan Drăgulin fac parte din avangarda de investitori care au mizat pe zona de sud a Bucureștiului, care a cunoscut o dezvoltare remarcabilă tocmai în perioada de criză economică. Cei doi au construit în zonele Popești-Leordeni și Berceni, dar nu numai, peste 3.500 de apartamente croite după plafoanele programului „Prima Casă“. Valoarea totală de piață a proiectelor imobiliare dezvoltate sub cupola Metropolitan se ridică la 170 milioane euro, potrivit datelor prezentate de investitori.

În ultimii ani, cei doi au ieșit din zona locuințelor ieftine și s-au orientat spre locuințe premium.

viewscnt
Afla mai multe despre
versace home
versace ceramics
robertino georgescu
dan dragulin