GALERIE FOTO NEPI Rockcastle își reface portofoliul de birouri. Mai construiește un turn lângă Sky Tower, în paralel cu extinderea mall-ului Promenada

GALERIE FOTO NEPI Rockcastle își reface portofoliul de birouri. Mai construiește un turn lângă Sky Tower, în paralel cu extinderea mall-ului Promenada Galerie foto

Turnul de birouri pe care îl dezvoltă acum NEPI Rockcastle SURSA FOTO: HB Design

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 20 ian 2023

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor administrate, lucrează la construcția unei clădiri de birouri cu 8 etaje în locul unei spălătorii auto ce se afla lângă clădirea de birouri a organizatorului de concerte rock Dorian Ciubuc, din nordul Bucureștiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Spălătoria auto, de pe strada Barbu Văcărescu 313-321, a fost demolată și în loc NEPI Rockcastle a început construcția unei noi clădiri de birouri, cu 8 etaje și o suprafață de circa 5.500 de metri pătrați. Investiția este estimată de arhitecții care au proiectat clădirea la circa 10 milioane de euro. Construcția a ajuns deja la cota zero.

Turnul este amplasat între clădirea de birouri Zone 313, construită de organizatorului de concerte Dorian Ciubuc în 2019, și sediul Raiffeisen Bank de lângă Sky Tower.

Fiul lui Constantin Roibu, fostul director al Oltchim, își extinde afacerile imobiliare din București CITEȘTE ȘI Fiul lui Constantin Roibu, fostul director al Oltchim, își extinde afacerile imobiliare din București

Pe lângă noua clădire a NEPI Rockcastle va exista și un drum de acces spre extensia Promenada Mall.

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect, reprezentanții NEPI Rockcastle nu au răspuns până la publicarea acestui articol.


De altfel, NEPI Rockcastle lucrează, în paralel, la extinderea centrului comercial Promenada, căruia i se va adăuga o clădire multietajată cu o suprafață de 58.400 de metri pătrați, din care 27.500 de metri pătrați vor fi tot spații pentru birouri. Investiția în extindere este uriașă, de circa 280 de milioane de euro, și pentru că va avea o parcare subterană pe șapte etaje, cea mai adâncă din România. Lucrările la această extindere ar trebui definitivate în trimestrul al patrulea din 2025.

EXCLUSIV FOTO Steven Herring, unul dintre cei mai bogați sud-africani, intră în România, în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui Becali. Lângă fostul șef LPF Dumitru Dragomir și sediile Coca-Cola, eMAG, Altex, Mercedes CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Steven Herring, unul dintre cei mai bogați sud-africani, intră în România, în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui Becali. Lângă fostul șef LPF Dumitru Dragomir și sediile Coca-Cola, eMAG, Altex, Mercedes

Suprafața actuală a Promenada Mall este de 39.300 de metri pătrați, care generează anual din chirii circa 12,6 milioane de euro. Valoarea proiectului este calculată la aproape 180 de milioane de euro.


După aceste investiții, portofoliul local al NEPI Rockcastle se va diversifica, din nou, pe sectorul de birouri, cu o suprafață de circa 33.000 de metri pătrați, după ce în 2020 investitorul sud-african și-a vândut toate cele 4 proiecte de birouri către AFI Europe într-o tranzacție de peste 300 de milioane de euro.

NEPI Rockcastle a început lucrările de construcție și la proiectul Promenada Craiova, o investiție de 125 de milioane de euro realizată pe un teren cumpărat de la omul de afaceri Adrian Mititelu. Totodată, dezvoltatorul a mai cumpărat 17 hectare de teren în Galați, pe platforma industrială Intfor, unde vrea să înceapă anul acesta construcția unui parc de retail cu o suprafață de circa 33.000 de metri pătrați. Acesta va fi al doilea centru comercial al NEPI în oraș după Shopping City Galați.

EXCLUSIV FOTO Hagag preia proiectul inițiat de antrenorul Cosmin Olăroiu în locul fostei fabrici Izolatorul, transformată de Guvernul Petre Roman, și intră pe un nou segment de piață CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag preia proiectul inițiat de antrenorul Cosmin Olăroiu în locul fostei fabrici Izolatorul, transformată de Guvernul Petre Roman, și intră pe un nou segment de piață

De asemenea, dezvoltatorul are în curs de autorizarea proiecte rezidențiale cu peste 1.200 de apartamente lângă mallurile sale din București, Timișoara, Satu Mare și Râmnicu Vâlcea. Singurul proiect demarat până acum pe sectorul rezidențial este Vulcan Residence, care completează parcul de retail Vulcan Value Centre din București cu 252 de apartamente, ce urmează a fi livrate în primăvara anului viitor.

Cele 20 mall-uri românești ale sud-africanilor de la NEPI Rockcastle le-au adus în 2021 peste 200 milioane euro, cu 25% peste rezultatul anului anterior, și le asigură poziția de lideri detașați ai acestui sector imobiliar. Veniturile încasate de grup în România, în primul semestru din 2022, au fost de 74,5 milioane euro, cu 9,2% peste rezultatul obținut în perioada similară a anului anterior. Valoarea totală a proprietăților funcționale deținute de companie pe piața românească depășește 2 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
promenada
birouri