Grupul de investiții Keswick, al cavalerului britanic John Harvey, se extinde cu o nouă afacere în România, după vânzarea Tibbett Logistics

Grupul de investiții Keswick, al cavalerului britanic John Harvey, se extinde cu o nouă afacere în România, după vânzarea Tibbett Logistics
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 mai 2022

Grupul de investiții Keswick, fondat și condus de cavalerul britanic John Harvey (86 de ani), extinde afacerea sa cu echipamente și utilaje recondiționate pentru HoReCa din România, după ce a vândut furnizorul român de servicii de logistică și transport Tibbett Logistics pentru circa 60 de milioane de euro, cea mai mare tranzacție a grupului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cu câțiva ani înainte de vânzarea Tibbet Logistics către grupul japonez Yusen Logistcs, britanicii de la Keswick au pus bazele unei noi afaceri în România. Este vorba despre Entrad Partners, o afacere specializată pe recondiționarea echipamentelor pentru bucătării profesionale pe care le vinde în România și piețele adiacente.

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Concelex, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Compania își are depozitele și atelierele de reparații în Corbeanca, chiar peste drum de intrarea la centrul de relaxare Therme, și vinde de aici echipamente second-hand de la branduri de top. Afacerea a început să crească rapid în ultimii ani, dublându-și dimensiunea din 2020 până în 2021, potrivit informațiilor publicate de Keswick.

Afacerea a fost mutată, treptat, din depozitele Mercury Logistic Park (Bolintin-Deal) în depozitele P3 Bucharest (Chiajna), pentru ca, în 2018, grupul Keswick să cumpere un teren de circa 5.500 de metri pătrați în Corbeanca, pe care se află o hală de depozitare de 900 de metri pătrați, și să mute aici business-ul, care funcționează acum sub brandul HoReCa Outlet. Tot în 2018, în afacere a fost atras și omul de afaceri moldovean Anatolie Gidei, a cărui firmă deține 40% din Entrad Partners, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

Recent, investitorii au intrat în etapa de avizare pentru demolarea a două construcții existente pe terenul din Corbeanca, pentru a face loc unei noi hale de depozitare a echipamentelor metalice de tip HoReCa, în suprafață de 600 de metri pătrați și un showroom cu birouri, de circa 130 de metri pătrați.

EXCLUSIV Prima fabrică de spumă poliuretanică din România, cu 150 de angajați, va fi închisă după 50 de ani. Este pregătit în loc un proiect imobiliar CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima fabrică de spumă poliuretanică din România, cu 150 de angajați, va fi închisă după 50 de ani. Este pregătit în loc un proiect imobiliar

„Demolarea clădirilor este o necesitate deoarece ar valorifica terenul pentru dezvoltarea activității existente – depozitare echipamente metalice tip horeca și amenajarea unor spații expoziționale și birouri aferente lor“, se precizează într-un document analizat de Profit.ro.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Entrad Partners nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Bazele Keswick Enterprises au fost puse în 2004 de John Harvey și Geoff Gillo ca afacere antreprenorială concentrată pe investiții în sectoarele logistic și lanțuri de aprovizionare.

John Harvey este un reputat antreprenor și logistician, numit cavaler de coroana britanică în 1992 pentru serviciile aduse industriei transporturilor. În 2010, Keswick a cumpărat Delamonde Logistics în România și DHL Delamonde tot din România, care au fost redenumite Tibbett Logistics și dezvoltate într-unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din țară, cu propriile sale terminale intermodale și trenuri.

Această afacere a fost vândută către Yusen Logistics pentru o sumă estimată la 60 de milioane de euro, cea mai importantă tranzacție consemnată pe sectorul logistic din România în 2017 și cea mai mare vânzare în care a fost implicat grupul britanic vreodată.

viewscnt
Afla mai multe despre
keswick
john harvey
entrad partners