Grupul german Xella vinde din nou în România

Grupul german Xella vinde din nou în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2022

Grupul german Xella, cel mai mare producător de BCA din România și unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții de pe piața locală, a vândut URSA, producător de vată minerală de sticlă și extrudat de polistiren, către grupul Etex, producător de sisteme de gips-carton, gleturi și tencuieli.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluții pentru construcții, desfășoară activități în 44 de țări din Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania, având peste 17.000 de angajați și 120 de fabrici.

În România, Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.

Anul trecut, Etex a înregistrat în România o cifră de afaceri de 295 milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul 2020, datorită influenței pozitive a pieței construcțiilor rezidențiale, industriale si din segmentul logistic. Pentru acest an, Etex Building Performance estimează că volumul vânzărilor va crește cu 3-5%, în special datorită revenirii proiectelor comerciale și logistice.

În primăvară, subsidiara din România a grupului german Xella a vândut operațiunile de prefabricate din beton către Romcim, companie aparținând grupului irlandez CRH, cel mai mare producător de materiale de construcții din lume.

ULTIMA ORĂ INFOGRAFIC Peste 72.000 de locuințe finalizate în 2021 în România, record absolut după 1989 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ INFOGRAFIC Peste 72.000 de locuințe finalizate în 2021 în România, record absolut după 1989

În 2018, Xella România a achiziționat grupul Macon care includea, alături de divizia principală de BCA, și operațiuni în prefabricate din beton, var și teracotă. Achiziția grupului Macon a accelerat ascensiunea Xella în poziția de lider al pieței locale de materiale de construcții, devenind cel mai mare producător de BCA din România. Operațiunile de prefabricate sunt administrate astăzi sub numele „Simbeton”, cu două unități de producție la Deva și Oradea.

Xella are în portofoliu branduri  precum Ytong, Silka, Hebel și Multipor.

Grupul Xella operează în 22 de țări din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcim
xella
prefabricate