Hidroelectrica iese pe piața imobiliară. După 7 ani, vrea să se mute din Tower Center International a lui Papalekas

Hidroelectrica iese pe piața imobiliară. După 7 ani, vrea să se mute din Tower Center International a lui Papalekas

Clădirea de birouri Tower Center International. Sursă foto: Wikipedia

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 dec 2020

Cel mai mare producător de energie electrică din România, compania de stat Hidroelectrica, vrea să se mute din actualul sediu executiv din București, aflat în clădirea de birouri Tower Center International din zona Pieței Victoriei, unde stă cu chirie de 7 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În acest scop, Hidroelectrica, controlată de Ministerul Economiei, vrea să prospecteze piața pentru a cumpăra sau a închiria un imobil de birouri care să fie situat tot într-o zonă ultracentrală sau centrală a Capitalei, să aibă standard locativ minim de clasă B, să prezinte o suprafață utilă totală de cel puțin 4.000 metri pătrați și să fie dat în funcțiune după 2010.

Astfel, Hidroelectrica vrea spații pentru birouri de lucru de minimum 1.950 metri pătrați, birouri pentru management de cel puțin 550 mp și spații executive pentru top management de cel puțin 200 mp, plus 80 mp pentru ședințele AGA și ale Consiliului de Supraveghere. În plus, compania are nevoie de cel puțin 100 de locuri de parcare.

Coronavirus: Aproape toată Marea Britanie, sub restricții severe chiar și după sfârșitul lockdown-ului național CITEȘTE ȘI Coronavirus: Aproape toată Marea Britanie, sub restricții severe chiar și după sfârșitul lockdown-ului național

În prezent, compania ocupă 3.200 metri pătrați în clădirea de birouri Tower Center International, aflată în portofoliul dezvoltatorului Globalworth al omului de afaceri grec Ioannis Papalekas. Hidroelectrica își are sediul în turnul din apropierea Pieței Victoriei din 2013, de când era încă în insolvență. 

Hidroelectrica se află deocamdată în stadiul în care vrea să angajeze o firmă de consultanță care să identifice imobile de birouri care corespund cerințelor sale și să întocmească o analiză comparativă din care să reiasă, pe baza situației din piață, dacă este mai avantajos să cumpere sau să închirieze.

Și operatorul sistemului energetic național, Transelectrica, controlat de stat prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), a solicitat la începutul anului oferte în piață pentru a închiria sau cumpăra un spațiu de birouri în București în care să încapă circa 400 de salariați (8.000-9.000 mp) și avea în vedere încheierea unei eventuale tranzacții în acest sens în vară, însă planul i-a fost dat peste cap de pandemia COVID-19.

Transelectrica își are de 10 ani sediul central în clădirea Platinum Center din zona Pieței Unirii, unde a închiriat circa jumătate din imobil, respectiv aproximativ 6.700 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
sediu nou hidroelectrica
hidroelectrica tower center international
papalekas globalworth
hidroelectrica birouri sediu executiv bucuresti