Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu pregătesc construcția a peste 100 de apartamente în complexul „Doi Cocoși“

Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu pregătesc construcția a peste 100 de apartamente în complexul „Doi Cocoși“

SURSA FOTO: Cristian Iancu/Facebook Restaurant Doi Cocosi

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 nov 2020

Elena Borcea, mama fostului proprietar al echipei de fotbal Dinamo București, Cristian Borcea, și omul de afaceri Gheorghe Nețoiu, fost deputat și acționar la echipele de fotbal Universitatea Craiova și Dinamo București, pregătesc construcția unui ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente în cadrul complexului care găzduiește și celebrul restaurant „Doi Cocoși“ din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Restaurantul este amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște, nr 8, și vizitat de numeroși fotbaliști.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Complexul Turistic International Doi Cocoși, firma prin care Borcea și Nețoiu dețin restaurantul, a obținut un certificat de urbanism pentru desființarea a 7 corpuri de clădiri din complex și autorizarea directă a construcției unui ansamblu rezidențial cu patru subsoluri și 9 etaje. Indicatorii urbanistici aprobați indică posibilitatea construcției unui bloc cu peste 100 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro. Spre comparație, chiar lângă restaurantul „Doi Cocoși“ a fost finalizată recent construcția blocului Maia Sisești, cu 5 etaje și 56 de apartamente.


În această vară, Cristian Borcea și-a vândut unei companii farmaceutice apartamentul pe care îl deținea în Miami, la un preț de 1,9 milioane de euro, potrivit presei sportive.

Mai mult, familia Borcea urmează să încaseze o sumă importantă de bani din vânzarea unor loturi de teren de pe malul lacului Tei, necesare grupului maghiar Cordia pentru realizarea unui drum de acces către un viitor complex rezidențial, despre care Profit.ro a scris în exclusivitate.

EXCLUSIV FOTO Fostul șef SIF Banat-Crișana Dragoș Bîlteanu s-a asociat cu Vladimir Cohn pentru construcția unui ansamblu rezidențial peste drum de mall-ul Băneasa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul șef SIF Banat-Crișana Dragoș Bîlteanu s-a asociat cu Vladimir Cohn pentru construcția unui ansamblu rezidențial peste drum de mall-ul Băneasa

În plus, familia Borcea, alături de impresarului Marcel Avram, celebru pentru organizarea concertului Michael Jackson în România, și partenerii acestuia, este în etapa de avizare a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un ansamblu rezidențial cu 5 blocuri, a câte 14 etaje fiecare, ce vin în continuarea celui pregătit de Cordia și care întregesc fosta bază sportivă și de agrement Tei-Toboc, unde a avut sediu și postul de televiziune Tele 7 ABC. În primăvara trecută, Consiliul General al Municipiului București a respins PUZ-ul inițiat de familia Borcea.

După nouă luni de detenție, Cristian Borcea a ieșit din închisoare în noiembrie 2019, după condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. Aceasta este a doua oară când Cristi Borcea face închisoare. Prima dată a execuat patru ani și patru luni în dosarul transferurilor de jucători de fotbal.

EXCLUSIV Vânzarea complexului Expo Market Doraly, oprită în pandemie. Investitorii vor să vadă impactul pandemiei asupra afacerii evaluate la peste 110 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzarea complexului Expo Market Doraly, oprită în pandemie. Investitorii vor să vadă impactul pandemiei asupra afacerii evaluate la peste 110 milioane euro

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a explodat în luna octombrie, cu o creștere de peste 43% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 83.000 de tranzacții, un record al ultimilor trei ani, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a patra lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce și în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
cristi borcea
elena borcea
gigi netoiu
doi cocosi