Immochan Imobiliare, dezvoltatorul proiectului Coresi din Brașov, și-a majorat capitalul cu 14,6 mil.euro

Immochan Imobiliare, dezvoltatorul proiectului Coresi din Brașov, și-a majorat capitalul cu 14,6 mil.euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2016

Immochan Imobiliare, subsidiara din România a diviziei imobiliare a grupului francez Auchan și dezvoltatorul centrului comercial Coresi, și-a majorat capitalul social cu 65 milioane de lei (14,6 milioane de euro), la 373,6 milioane de lei (84,7 milioane de euro). Banii ar putea fi utilizați pentru finanțarea construcției zonei rezidențiale a proiectului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majorarea, decisă în luna decembrie, a fost realizată prin emiterea unui număr de 208.333 părți sociale, cu o valoare nominală de 312 lei, subscrise de acționarul unic al Immochan România, firma Soficole Exploitatiemaatschappij, înregistrată în Olanda.

Immochan România a anunțat în decembrie anul trecut că va începe cea de-a treia fază de dezvoltare a proiectului Coresi din Brașov, respectiv zona rezidențială cu un potențial de 3.000 de apartamente, pe o suprafață de 46 de hectare. Complexul rezidențial va fi dezvoltat printr-un parteneriat joint venture cu Avantgarden Immo Invest, companie deținută de Daniela Kasper, și se va numi Coresi Avantgarden.

Investiția în toată zona rezidențială se ridică la circa 100 milioane de euro și este asigurată 50% de Immochan și 50% Avantgarden.

Într-o primă fază, Coresi Avantgarden va cuprinde 150 de apartamente, iar lucrările de construcție vor începe în perioada martie-aprilie 2016.

Cora a vândut în pierdere terenul din Brașov CITEȘTE ȘI Cora a vândut în pierdere terenul din Brașov

Primele două faze ale proiectului Coresi, construit pe terenul fostei uzine Tractorul, cuprind spații de retail, dintre care prima etapă, Coresi Shopping Resort, a fost lansat în martie 2015.

Immochan România are patru direcții de business, respectiv dezvoltarea de proiecte imobiliare în parteneriat cu hipermarketurile Auchan, leasing pentru galeriile comerciale și a retail park-urilor, activități de property management pentru galeriile comerciale și valorizarea patrimonială a proprietăților grupului Auchan.

Immochan a fost înființat în 1976 pentru a gestiona patrimoniul grupului francez Auchan, iar acum operează 375 de centre comerciale în 12 țări, cumulând 2,3 milioane de metri pătrați de galerii comerciale.

Prin proiectul Coresi Avantgarden, compania își diversifică activitatea într-un domeniu nou – acela al dezvoltărilor rezidențiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
immochan
majorare
capital