Industria Iutei discută din nou vânzarea sediului, cu peste 6 milioane euro, după ce a refuzat oferta Dedeman

Industria Iutei discută din nou vânzarea sediului, cu peste 6 milioane euro, după ce a refuzat oferta Dedeman
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2017

Conducerea producătorului de țesături din in și cânepă Industria Iutei București va propune din nou acționarilor vânzarea sediului companiei, incluzând terenul și construcțiile, după ce în urmă cu exact un an aceștia au refuzat oferta Dedeman. Acum, acționarilor le va fi propus să accepte vânzarea imobilului cu minimum 6,6 milioane de euro, exact cât le-a oferit și Dedeman anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Imobilul ofertat, aflat în zona Trafic Greu din Capitală, include un teren de peste 27.500 metri pătrați.

Dacă acționarii vor accepta de această dată, în contractul de vânzare va fi inclusă o clauză care să permită companiei să ocupe încă 3 luni, cu chirie, o parte din această clădire, pentru ca societatea să își continue activitatea până la găsirea unui nou spațiu.

Tranzacțiile cu terenuri au atins anul trecut un nou record, după boom-ul din 2007. Un teren din Băneasa, cea mai mare tranzacție CITEȘTE ȘI Tranzacțiile cu terenuri au atins anul trecut un nou record, după boom-ul din 2007. Un teren din Băneasa, cea mai mare tranzacție

Industria Iutei a vrut să vândă și în 2008 terenul fabricii, cu peste 45 milioane euro.

Fabrica Industria Iutei a fost înființată în 1928, având ca domeniu de activitate producția de sfori, țesături, saci, covoare și presuri din iută 100% sau în amestec cu in și cânepă, dar și produse nețesute.

În 1995, fabrica a fost privatizată prin metoda MEBO. Firma este deținută de persoane fizice, cele mai mari pachete de acțiuni aparținând, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Mariei Bâlu - 15,45%, Victoriei Ionescu - 13,08%, lui Dan Vlad - 7,53%, lui Corneliu Avramescu - 5,43% și lui Ioan Adăscăliței - 5,06%.

În 2015, societatea a avut un profit net de 272.075 lei (în scădere ușoară față de rezultatul de 300.000 lei din 2014) și afaceri de 3,3 milioane lei, ca și în anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
industria iutei
teren
afaceri