INFOGRAFIC Clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere

INFOGRAFIC Clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2023

Chiria medie pentru apartamentele cu două camere oscilează la acest moment de la o sumă de 350 de euro până la un prag de 475 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Dacă ne îndreptăm atenția către garsoniere, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro și 303 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, prețurile se ridică până la 400-650 de euro.

Prețul laptelui înregistrează în continuare reduceri medii de 20%, în urma implementării acordului voluntar CITEȘTE ȘI Prețul laptelui înregistrează în continuare reduceri medii de 20%, în urma implementării acordului voluntar

Clujul rămâne cel mai scump oraș pe segmentul locuințelor mici cu 1 și două camere, în vreme ce valoarea chiriilor din Capitală se detașează față de restul orașelor în cazul apartamentelor mari.

"Clujenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unui apartament cu două camere. Avem diferențe foarte mari de la un oraș la altul, chiar dacă vorbim de orașe absolut comparabile din punct de vedere a venitului mediu sau a numărului de locuitori.

Atractivitatea municipiului Cluj-Napoca, numărul mare de studenți, apetitul pentru investiții imobiliare de tipul buy to rent a celor cu venituri ridicate, dar și dezvoltarea cu precădere în zonele periferice și în comunele limitrofe mențin chiriile medii din municipiul Cluj-Napoca peste cele practicate in București", spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

În București, așteptările proprietarilor se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 470 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 650 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere (+11,8%).

FOTO Cele mai scumpe proprietăți scoase la vânzare în acest moment în România CITEȘTE ȘI FOTO Cele mai scumpe proprietăți scoase la vânzare în acest moment în România

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluție anuală de 16,4%.

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate s-au menținut la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 475 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 600 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,3%.

În Constanța, chiriile ajung la 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din Constanța au evoluat într-un mod semnificativ și anume, au înregistrat o evoluție anuală în cuantum de 23,7%.

INFOGRAFIC Clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere


În Iași, proprietarii solicită, în medie, 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 380 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Și în acest centru regional prețurile apartamentelor cu trei camere au înregistrat o evoluție anuală semnificativă (+15,5%).

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crescut cu 9,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
chirie
apartamente
bucuresti