Instanța dispune demolarea unui bloc construit ilegal pe spațiu verde pe Șoseaua Giurgiului din Capitală

Instanța dispune demolarea unui bloc construit ilegal pe spațiu verde pe Șoseaua Giurgiului din Capitală
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2020

Curtea de Apel București a decis definitiv demolarea unui bloc construit ilegal pe un spațiu verde în Capitală, în urma admiterii unei acțiuni introduse de o asociație de proprietari din Șoseaua Giurgiului - Sectorul 4 și Fundația Eco Civica.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Curtea de Apel București a respins recursul declarat de compania care a construit imobilul respectiv, fiind menținută decizia de demolare luată în iulie 2019 de Tribunalul București, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, transformă cele 5 etaje de birouri ale Fundeni Tower în apartamente de închiriat. „Nu are legătură cu COVID-19. Nu am avut cerere.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, transformă cele 5 etaje de birouri ale Fundeni Tower în apartamente de închiriat. „Nu are legătură cu COVID-19. Nu am avut cerere.“

Conform deciziei instanței, blocul trebuie demolat, iar terenul trebuie adus la starea inițială de spațiu verde.

"Obligă pârâtul SC Codrea Company Imob SRL să aducă terenul situat în Șos. Giurgiului nr. 164, sector 4, București, pentru care a fost emisă autorizația de construire nr. 20-G/11.02.2016, la starea anterioară demarării lucrărilor de construcție. (...) Obligă pe fiecare dintre pârâții Codrea Company Imob SRL, Primăria Sectorului 5 București și Primarul Sectorului 5 București la plata către reclamanta Asociația de Proprietari a Blocului 5 a sumei de câte 999 lei cu titlu de cheltuieli de judecată din suma totală de 2.997 lei reprezentând taxă de timbru și onorariu avocat aferente primului ciclu procesual. Lămurește dispozitivul sentinței civile nr. 2.984/19.04.2019 în sensul că adresa imobilului-teren cu privire la care s-a dispus aducerea la starea anterioară demarării lucrărilor de construcție este Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 4, București (fosta Șos. Giurgiului nr. 164, Sector 5), teren care, în cuprinsul Autorizației de construire nr. 20-G din 11.02.2016, figurează cu adresa str. Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 5, București", se arăta în decizia tribunalului, rămasă definitivă prin hotărârea Curții de Apel București.

Potrivit Fundației Eco Civica, este vorba despre un al doilea bloc construit de firma în cauză pe un teren situat la adresat Șos. Giurgiului nr. 164.

Aproximativ un hectar de spațiu verde aflat între blocurile de pe Șoseaua Giurgiului nr. 164 a fost retrocedat în anul 2001 de către Prefectura Municipiului București, iar noul proprietar a împărțit terenul în mai multe loturi, pe care le-a vândut unor investitori imobiliari. Aceștia au început să construiască blocuri noi pe spațiul verde situat între blocurile vechi.

Locuitorii din blocurile vechi au dat în judecată compania care ridica blocurile noi, reclamând faptul că imobilele noi erau construite pe spațiu verde și prea aproape de locuințele lor.

De asemenea, oamenii au reclamat faptul că Primăria Sectorului 5 a dat ilegal autorizație de construire pentru imobilele noi, deoarece terenul este intabulat în Sectorul 4. 

viewscnt
Afla mai multe despre
curtea de apel bucurești
bloc demolat