Leier își consolidează poziția pe piața materialelor de construcții din România prin achiziția unei noi fabrici

Leier își consolidează poziția pe piața materialelor de construcții din România prin achiziția unei noi fabrici
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2023

Producătorul austriac de materiale de construcții Leier a achiziționat o fabrică în Feldioara (județul Brașov), specializată în producția de vibropresate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fabrica din Feldioara este în prezent într-un proces amplu de modernizare și retehnologizare. 

EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari exportatori de medicamente din România vrea să construiască o nouă fabrică în Otopeni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari exportatori de medicamente din România vrea să construiască o nouă fabrică în Otopeni

Fabrica deține un teren de 8.000 metri pătrați.

Grupul Leier este deținut și administrat de trei generații ale aceleași familii.

La nivel național, Leier deținea două puncte de lucru, în Iași și Sighișoara, ambele producătoare de zidărie ceramică, la Sighișoara fiind singurul producător de țiglă ceramică din România. Celelalte două puncte de lucru sunt la Unirea (județul Alba) și la Câțcău (județul Cluj), unități ce produc elemente vibropresate din beton.

Prima companie din România, Leier Rom a fost înființată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcție a noii fabrici Leier în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de producție s-a finalizat în vara anului 2009, iar începând cu 2014 paleta de produse realizate în această locație a fost completată cu panouri fonoizolante de înaltă calitate din elemente Durisol.

Cea de-a doua fabrică a Grupului Leier a fost achiziționată în anul 2018, unul dintre cei mai importanți competitori ai pieței materialelor de zidărie ceramică din Iași. Astfel, compania Brikston Construction Solutions S.A. a fost achiziționată integral de Grupul Leier.

FOTO Băcăuanul Remus Murgu, proprietarul furnizorului de articole de iluminat Redo Group, intră pe piața imobiliară din București cu o investiție în fața celebrului La Cocoșatu` CITEȘTE ȘI FOTO Băcăuanul Remus Murgu, proprietarul furnizorului de articole de iluminat Redo Group, intră pe piața imobiliară din București cu o investiție în fața celebrului La Cocoșatu`

În anul 2020 Leier a făcut un nou pas în dezvoltarea business-ului, achiziționând un important producător de cărămidă și țiglă ceramică din Sighișoara.

În anul 2021 Leier a finalizat o investiție de tip Greenfield într-o unitate de producție la Câțcău, unde sunt produse elemente vibropresate din beton.

Pe lângă construcții, Leier are activități și în domeniul imobiliar și distribuția auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
leier
feldioara