Mai mulți șefi de companii imobiliare din China, plasați sub anchetă

Mai mulți șefi de companii imobiliare din China, plasați sub anchetă
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2022

China a anunțat deschiderea unor anchete asupra mai multor înalți șefi de companii imobiliare publice suspectați de "încălcări grave ale disciplinei și legii", expresie care desemnează deseori fapte de corupție, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este o nouă lovitură dată acestui sector-cheie al economiei chineze, afectat deja de o încetinire a vânzărilor, de o îndatorare record a dezvoltatorilor și de clienți nemulțumiți de întârzieri lungi de livrare, scrie Agerpres.

Apetitul pentru investiții imobiliare continuă să fie ridicat în România. Tranzacții de 1,2 miliarde euro în negociere CITEȘTE ȘI Apetitul pentru investiții imobiliare continuă să fie ridicat în România. Tranzacții de 1,2 miliarde euro în negociere

Autoritățile locale însărcinate cu disciplina în cadrul sectorului public și al Partidului Comunist Chinez (PCC) au anunțat, în comunicate separate, plasarea sub anchetă a patru șefi de companii imobiliare.

Este vorba de Zhuang Yuekai, președinte al consiliului de administrație al C&D Real Estate, Shi Zhen, președintele al consiliului de administrație al C&D Urban Services, Liu Hui, director general adjunct al Shenzhen Talents Housing Group, și Tang Yong, fost președinte al consiliului de administrație al China Resources Land.

Toți patru sunt suspectați de "încălcări grave ale disciplinei și legii", se arată în comunicate, fără alte precizări.

Această formulă este deseori utilizată de autorități pentru a desemna fapte de corupție sau de delapidare. Ea poate desemna, în unele cazuri, nerespectarea liniei politice a PCC.

Aceste anchete ar putea "da o nouă lovitură încrederii investitorilor și ar putea stârni neliniști față de administrarea internă a anumitor companii publice", a precizat pentru agenția Bloomberg analistul Ting Meng, de la banca ANZ.

Anunțurile survin cu câteva luni înainte de Congresul PCC, organizat la toamnă la o dată încă neprecizată.

DNA a cerut documente de la Poșta Română, unele vechi de peste 30 de ani CITEȘTE ȘI DNA a cerut documente de la Poșta Română, unele vechi de peste 30 de ani

Evenimentul, care are loc la fiecare cinci ani, ar urma să ducă, cu excepția unei surprize enorme, la realegerea președintelui chinez Xi Jinping pentru un al treilea mandat, lucru inedit, la conducerea organizației politice.

De la venirea sa la conducerea PCC în 2012, Xi Jinping desfășoară o campanie amplă anticorupție, populară în rândul opiniei publice, care a dus deja la căderea unor capete: responsabili politici, șefi de companii și de organisme publice sau înalți oficiali din armată.

Autoritățile au anunțat astfel la sfârșitul lunii iulie plasarea sub anchetă a ministrului Industriei și Tehnologiilor Informației, Xiao Yaqing, suspectat de corupție.

Presupuși rivali ai lui Xi Jinping din PCC au fost de asemenea condamnați în ultimul deceniu. Detractorii săi acuză această campanie că are și scopuri politice.

În China, aproape toate personalitățile inculpate pentru corupție ajung să fie condamnate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
imobiliare