Mandatul arhitectului șef al Capitalei a încetat

Mandatul arhitectului șef al Capitalei a încetat
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2023

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că mandatul arhitectului șef al Capitalei, Adrian Bold, a încetat la sfârșitul săptămânii trecute și că Agenția Națională a Funcționarilor Publici urmează să valideze o numire interimară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Suntem într-o situație extraordinară pe această chestiune, în sensul că mandatul arhitectului șef a încetat la sfârșitul săptămânii trecute și suntem într-o perioadă de cinci zile în care ANFP-ul trebuie să valideze numirea temporară a noului arhitect șef. De aceea, în această săptămână, Municipiul București nu are arhitect șef", a spus Nicușor Dan, în cadrul ședinței CGMB.

EXCLUSIV FOTO Encore Capital Trust, cu Dan Șucu investitor principal, atrage nume noi, printre care Culiță Tărâță jr. și partenerii lui Cristi Borcea. Investesc în noile apartamente ale familiei Olaru CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Encore Capital Trust, cu Dan Șucu investitor principal, atrage nume noi, printre care Culiță Tărâță jr. și partenerii lui Cristi Borcea. Investesc în noile apartamente ale familiei Olaru

Conform unor surse din cadrul Municipalității, funcția de arhitect șef al Capitalei urmează să fie deținută interimar de către directorul executiv al Direcției Urbanism din Primăria Capitalei, Matei Damian.

Decizia vine în contextul în care Adrian Bold, cel care a ocupat funcția până în prezent, iese la pensie, scrie Agerpres.

În noiembrie 2020, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța că Adrian Bold a fost numit din nou în funcția de arhitect șef al Capitalei, în baza unei dispoziții semnate de fostul edil general, Gabriela Firea, pe data de 28 octombrie. El menționa că fosta administrație nu ar fi întocmit corect actele de demitere în cazul lui Adrian Bold, în 2017, iar instanța a anulat decizia privind încetarea raportului de serviciu.

În octombrie 2017, Gabriela Firea a decis eliberarea din funcția de arhitect-șef al Capitalei a lui Adrian Bold, la propunerea comisiei de disciplină, informa Biroul de presă al PMB, la momentul respectiv. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
arhitect