Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast, revine în poziția de CEO al companiei

Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast, revine în poziția de CEO al companiei

Marcel Bărbuț, proprietar și CEO al AdePlast

Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 29 feb 2016

Proprietarul AdePlast, Marcel Bărbuț, revine de la 1 martie în poziția de CEO al producătorului de materiale de construcții, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia antreprenorului vine în contextul în care Bogdan Pîrvu, fostul CEO al AdePlast, a decis să plece din companie, iar cei trei fii ai lui Marcel Bărbuț - Alex Bărbuț (26 de ani), Thomas Bărbuț (23 de ani) și Marcel Bărbuț (20 de ani) - preiau responsabilități tot mai mari în cadrul acesteia.

”După un an în care m-am ocupat cu găsirea de soluții de new business pentru AdePlast, cred că suntem suficienți de stabili organic pentru a genera iarăși creșteri de două cifre. Mai mult, în acest timp am reușit să-mi sprijin cei trei băieți să înțeleagă și să-și asume, la rândul lor, roluri din ce în ce mai complexe în companie. 2015 mi-a oferit ocazia să lucrez mai multe cu ei și să-i ajut să se formeze ca oameni de afaceri, independenți decizional, cu știința de a aduce plusvaloare brandului AdePlast”, declară Marcel Bărbuț.

Responsabil de pe zona de exporturi este Alex Bărbuț. Compania a trimis anul trecut în afara țării produse în valoare de peste 4 milioane de euro, ceea ce reprezintă aproape 6% din afaceri (68,7 milioane de euro). Materialele de construcții AdePlast au ajuns în 2015 pe piețele din Ungaria, Austria, Spania, Republica Moldova și Bulgaria, iar din acest an vor fi vândute și în Marea Britanie.

Afacerile AdePlast au crescut ușor anul trecut CITEȘTE ȘI Afacerile AdePlast au crescut ușor anul trecut

Thomas Bărbuț este manager de proiecte integrate pentru AdePlast, iar anul trecut s-a ocupat de implementarea unui nou sistem informatic de management și gestiune.

AdePlast a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 305,7 milioane de lei în urcare ușoară (1,75%) față de 2014 și un profit net de 13 milioane de lei, în creștere cu 4% de la 12,5 milioane de lei în 2014.

AdePlast are 270 de angajați și trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiești și Roman, unde sunt produse adezivi și mortare, polistiren și vopsele.

Printre competitorii AdePlast se numără Ceresit (Henkel Bautechnik), Baumit România și Saint Gobain.

viewscnt
Afla mai multe despre
adeplast
marcel barbut
ceo