Meta Estate Trust: Piața rezidențială din România a traversat o perioadă de stagnare în ceea ce privește volumul tranzacțiilor

Meta Estate Trust: Piața rezidențială din România a traversat o perioadă de stagnare în ceea ce privește volumul tranzacțiilor

Tudor Cartianu, președinte CA Meta Estate Trust

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2023

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a obținut în primele 6 luni ale anului venituri de peste 6,3 milioane de lei, în creștere cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania a încasat echivalentul în lei a 3,4 milioane de euro din tranzacții. Profitul brut de 3,4 milioane de lei înregistrat în primele șase luni este de cinci ori mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a obținut în primele 6 luni ale anului 2023 venituri de peste 6,3 milioane de lei, în creștere cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, Meta Estate Trust a încasat echivalentul în lei a cca. 3,4 milioane euro din tranzacții, realizând un exit total din 2 proiecte de investiții și parțial din alte 4. Marja brută a investițiilor exitate în primul semestru al 2023, înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 3,8 milioane lei”, anunță compania.

One United Properties - rezultate remarcabile în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI One United Properties - rezultate remarcabile în prima jumătate a anului

Profitul brut de 3,4 milioane de lei înregistrat este de cinci ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Activele totale au depăsit pragul de 100 de milioane de lei la finalul semestrului 1, arată News.ro.

„Într-un context de piață provocator, modelul de afaceri Meta Estate Trust s-a dovedit performant. În primele 6 luni ale anului 2023 am investit peste 4,8 milioane euro în 8 proiecte de investiții, dintre care 4 proiecte noi în București, Constanța și Brașov. Beneficiem de o poziție bună de numerar și vom continua să investim în noi oportunități de piață. Lucrăm pentru a ajusta strategia companiei cu obiectivul de a mări randamentele investițiilor din portofoliu și de a minimiza în continuare riscurile investiționale”, spune Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

Strategia de dezvoltare pe termen mediu a Meta Estate Trust are ca obiective principale obținerea unui randament investițional atractiv pentru acționari (ROE 15% anualizat pe cicluri de 2-3 ani), scalarea modelului de business la pragul de 100 milioane de euro total active și transferul pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

Gara de Nord va fi modernizată de către o asociere de firme românești CITEȘTE ȘI Gara de Nord va fi modernizată de către o asociere de firme românești

”Piața rezidențială din România a traversat o perioadă de stagnare în ceea ce privește volumul tranzacțiilor, influențată de creșterea costurilor de finanțare, scăderea numărului și volumului de credite ipotecare acordate populației, precum și de inflația care a afectat puterea de cumpărare și veniturile disponibile. Cred ca in cadrul actual al sectorului de real – estate din România și chiar din regiune că există loc pentru cresterea Meta Estate Trust și atingerea obiectivelor propuse”, afirmă Tudor Cartianu, președinte Consiliului de Administrație al Meta Estate Trust.

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acțiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.

Compania a investit de la înființare în mai mult de 25 de proiecte imobiliare, acționând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participare la capital, precum și prin achiziții de locuințe în proiecte rezidențiale în faze incipiente ale construcției, în București și în marile orașe.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
imobiliare