Ministerul Mediului anunță că va fi verificată pe șantiere respectarea condițiilor impuse prin autorizațiile de mediu

Ministerul Mediului anunță că va fi verificată pe șantiere respectarea condițiilor impuse prin autorizațiile de mediu
scris 9 feb 2020

Ministrul interimar al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași, că intenționează să demareze controale pe șantiere, pentru a verifica respectarea condițiilor impuse prin autorizațiile de mediu.

"Săptămâna viitoare vom avea o videoconferință cu comisariatele județene ale Gărzii de Mediu pentru a avea un control tematic în luna martie. Se va face verificarea condițiilor impuse prin autorizațiile de mediu pentru șantiere, fie că vorbim de cele ale administrațiilor publice sau ale operatorilor privați. Poluarea în orașe este mult mai mare la începutul primăverii", a spus Costel Alexe, citat de Agerpres.

Astfel, ministrul Mediului vrea să afle dacă sunt respectate condițiile impuse și dacă administrațiile publice locale fac o salubrizare eficientă a străzilor din orașe. Conform declarațiilor sale, mai mult de 42% din particulele în suspensie (PM10) care provin în special de la emisiile poluante ar putea fi eliminate printr-o salubrizare eficientă.

viewscnt
Afla mai multe despre
construtii
autorizatie
ministerul mediului