Numărul de locuințe terminate a scăzut cu 1,9% în al doilea trimestru

Numărul de locuințe terminate a scăzut cu 1,9% în al doilea trimestru
scris 7 sep 2018

Numărul de locuințe terminate în România a scăzut în al doilea trimestru din acest an, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 1,85%, la 12.742, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în regiunile de dezvoltare București–Ilfov și Vest, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În primul trimestru, numărul de locuințe terminate în România a urcat, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 1,9%, la 10.273, scrie News.ro.

În al doilea trimestru, pe medii de rezidență, cele mai multe locuințe au fost construite în mediul urban (54,8%).

Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri arădean Valentin Morar, investește 62 milioane euro într-un ansamblu rezidențial din Timișoara CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri arădean Valentin Morar, investește 62 milioane euro într-un ansamblu rezidențial din Timișoara

Distribuția în profil regional evidențiază o scădere a numărului locuințelor terminate (-231 locuințe), înregistrată în următoarele regiuni de dezvoltare: București–Ilfov (-1119 locuințe), Vest (-288 ), Sud–Muntenia (-152) și Nord–Est (-150).

Creșteri au avut loc în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord–Vest (+676 locuințe), Sud–Est (+593), Sud–Vest Oltenia (+199) și Centru (+10).

Repartiția pe fonduri de finanțare a locuințelor terminate relevă faptul că, în trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul locuințelor terminate din fondurile private a crescut cu 94 de locuințe, iar cel din fondurile publice a scăzut cu 325 locuințe.

În anul 2017 au fost terminate, în România, 53.301 locuințe, în creștere cu 1.095 locuințe față de anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
ins