Numărul de locuințe terminate a scăzut cu 1,9% în al doilea trimestru

Numărul de locuințe terminate a scăzut cu 1,9% în al doilea trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2018

Numărul de locuințe terminate în România a scăzut în al doilea trimestru din acest an, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 1,85%, la 12.742, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în regiunile de dezvoltare București–Ilfov și Vest, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru, numărul de locuințe terminate în România a urcat, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 1,9%, la 10.273, scrie News.ro.

În al doilea trimestru, pe medii de rezidență, cele mai multe locuințe au fost construite în mediul urban (54,8%).

Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri arădean Valentin Morar, investește 62 milioane euro într-un ansamblu rezidențial din Timișoara CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri arădean Valentin Morar, investește 62 milioane euro într-un ansamblu rezidențial din Timișoara

Distribuția în profil regional evidențiază o scădere a numărului locuințelor terminate (-231 locuințe), înregistrată în următoarele regiuni de dezvoltare: București–Ilfov (-1119 locuințe), Vest (-288 ), Sud–Muntenia (-152) și Nord–Est (-150).

Creșteri au avut loc în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord–Vest (+676 locuințe), Sud–Est (+593), Sud–Vest Oltenia (+199) și Centru (+10).

Repartiția pe fonduri de finanțare a locuințelor terminate relevă faptul că, în trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul locuințelor terminate din fondurile private a crescut cu 94 de locuințe, iar cel din fondurile publice a scăzut cu 325 locuințe.

În anul 2017 au fost terminate, în România, 53.301 locuințe, în creștere cu 1.095 locuințe față de anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
ins