Octavian Bădescu, care a vândut Sameday către eMag și a părăsit recent rețeaua Re/Max, lansează un nou proiect imobiliar: își transformă compania

Octavian Bădescu, care a vândut Sameday către eMag și a părăsit recent rețeaua Re/Max, lansează un nou proiect imobiliar: își transformă compania
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2019

Freedom Group, companie fondată de antreprenorul Octavian Bădescu, va fi transformată în companie de consultanță imobiliară care funcționează ca societate pe acțiuni deținute de către agenții imobiliari.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Prin această schimbare de filosofie a businessului, agenții imobiliari vor putea achiziționa acțiuni de la începutul colaborării.

Octavian Bădescu, cel care și-a vândut în 2017 compania Sameday Courier către eMag, a decis în vara aceluiași an să intre pe piața imobiliară, cum anunța în exclusivitate pentru Profit.ro, investind într-o franciză Re/Max în București.

Hotelierii insistă în atacul contra Airbnb și Booking, care le taie din piață: apartamentele în regim hotelier să fie la Fisc, gazda să ceară acordul vecinilor, turiștii să fie raportați! CITEȘTE ȘI Hotelierii insistă în atacul contra Airbnb și Booking, care le taie din piață: apartamentele în regim hotelier să fie la Fisc, gazda să ceară acordul vecinilor, turiștii să fie raportați!

Atunci, Bădescu spunea că, dacă nu va avea succes, în cel mai rău caz va învăța, iar în cel mai bun caz, "cerul e limita". În luna septembrie a acestui an, acesta a părăsit rețeaua Re/Max.

Octavian Bădescu a fondat și condus companii precum Retailplus Eastern Europe, vândută în 2012 unei companii aparținând grupului AC Nielsen, liderul mondial al pieței de cercetare, sau Sameday Courier - prima companie românească listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). 

“Prin noua direcție strategică pe care o abordăm, ne propunem să ne adresăm întregii piețe potențiale și tuturor consultanților imobiliari care au atât experiență, cât și abilități și rezultate la un nivel superior mediei. Astfel, în diferite formule, proiectele noastre vizează să pună la dispoziția consumatorului serviciile de care acesta are nevoie în tranzacționarea imobiliară eficientă și de succes, cu sau fără suport uman. De asemenea, agenții imobiliari, care prestează la rândul lor servicii către clienții finali, vor beneficia de instrumente de sprijin, menite să crească productivitatea și nivelul de satisfacție“, a declarat Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group.

După doi ani de activitate în rețeaua RE/MAX, Octavian Bădescu a decis că este necesar ca Freedom Group să urmeze o traiectorie separată, la conturarea căreia a lucrat, alături de echipa sa, în ultimele luni. Noul model este rodul experienței anterioare a antreprenorului, în sectorul de investiții imobiliare și servisare pe acest segment, în managementul rețelelor de antreprenori, precum și în gestionarea societăților pe acțiuni, cu sau fără listare la Bursă. “Prin transformarea formei de organizare a companiei în societate pe acțiuni, punem bazele acestui nou model, diferit de cel de franciză sau agenție clasică, în care se spune vino la mine, și bazat pe oportunitatea deschiderii acționariatului companiei către toți consultanții imobiliari, care se află la un nivel profesional ridicat, printr-o propunere de tipul - vino la tine!“, a completat antreprenorul.

EXCLUSIV FOTO One United a vândut un penthouse cu prețul record de 6,8 milioane euro. Apartament cu piscină în living CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO One United a vândut un penthouse cu prețul record de 6,8 milioane euro. Apartament cu piscină în living

Potrivit fondatorului Freedom Group, acest model de afaceri are ca principale caracteristici: maniera în care sunt concepute serviciile recomandate clienților, oferta de servicii pentru agenți, care are la bază principiul ca agentul să beneficieze de 100% din comisionul obținut, modul de organizare a companiei care oferă oportunitatea ca agenții să fie și acționari, precum și faptul că respectă brandul personal sau de agenție al acționarilor, oferind libertate inclusiv din această perspectivă. La toate acestea se vor adăuga serviciile suport pentru cei care vor să tranzacționeze singuri, prin intermediul proiectului faracomision.ro, o platformă care va funcționa complementar cu Freedom Group și care ar putea eventual genera, în paralel, posibili clienți pentru aceasta.

Printre cele mai importante beneficii estimate să fie aduse de transformarea în societate pe acțiuni se numără: potențialul mare de creștere a calității serviciilor furnizate către clienți, posibilitatea de creștere a productivității agenților imobiliari, care vor fi cointeresați în dezvoltarea cât mai rapidă inclusiv a companiei, potențialul de investiție pentru agenți și majorarea ratei de retenție a agenților, precum și oportunitatea de extindere a rețelei.

“Conceptul este creionat în jurul ideii de agent imobiliar ca proprietar, producător și beneficiar al rezultatelor eforturilor sale și gândit totodată în jurul unui deziderat principial prin care consultantul își păstrează 100% din veniturile obținute prin serviciile oferite clienților, fiind astfel motivat să fie cât mai productiv și să își îmbunătățească în permanență calitatea muncii. Un astfel de concept, la a cărui dezvoltare lucrăm în perioada următoare, poate fi teoretic soluția construirii în timp a unei companii de o anvergură semnificativă, nu doar la nivel local sau național, ci chiar și la nivel regional, european sau mondial, însă rămâne de văzut cum va răspunde și piața”, a conchis Octavian Bădescu.

Planurile fondatorului Freedom Group pentru următorul deceniu includ construirea unei echipe solide de câteva sute sau mii de agenți acționari și implicarea în tranzacționarea a câteva mii sau zeci de mii de proprietăți anual.

Freedom Group este brandul sub care se derulează activitățile de reprezentare în tranzacționare, proiectul fiind înființat de Octavian Bădescu, în 2017. În 2018, fostul director comercial al Sameday Courier, Dana Gațe, s-a alăturat companiei ca asociat. Compania s-a diferentiat prin specializarea pe reprezentarea exclusivă (a unei singure părți) într-o tranzacție imobiliară și are 7 consultanți în echipă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
octavian badescu
remax
freedom group