One United Properties semnează un parteneriat cu Veolia și lansează proiecte de investiții cu valoare de 4 milioane euro

One United Properties semnează un parteneriat cu Veolia și lansează proiecte de investiții cu valoare de 4 milioane euro
scris 17 feb 2022

Listată la bursă jumătatea anului trecut, compania One United Properties vizează implementarea unor sisteme de tip geoexchange pentru proiectele One Lake District și One Peninsula, în parteneriat cu firma franceză Veolia.

One United Properties (ONE) anunță semnarea unui memorandum de înțelegere cu Veolia România Soluții Integrate, parteneriatul vizând eficientizarea consumului de energie în cadrul dezvoltărilor imobiliare ale One United Properties, precum și realizarea de investiții de către Veolia în vederea implementării și operarii soluțiilor de eficientizare energetică în cadrul dezvoltărilor emitentului de la cota Bursei de Valori București.

Sunt vizate 2 proiecte cu valoare însumată de aproximativ 4 milioane euro. Primul dimntre acestea are în vedere realizarea unei investiții de către Veolia pentru construirea și operarea pentru o perioadă de 30 de ani a unui sistem de încălzire și răcire geoexchange care va deservi proiectul One Lake District, amplasat in Sectorul 2 din București, Sector 2.

PROFIT NEWS TV Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry: Ne propunem să investim doar în companii românești. Mi se pare o risipă de resurse să ne uităm către piețe externe CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry: Ne propunem să investim doar în companii românești. Mi se pare o risipă de resurse să ne uităm către piețe externe

Al 2-lea proiect vizează operarea de către Veolia a unui sistem geoexchange format din pompă de caldură și 270 sonde geotermale cu adâncimea de 120 metri liniari fiecare, ce asigură concomitent agentul termic pentru încălzire, cât și apa răcită pentru răcirea încăperilor, acest sistem deservind proiectul One Peninsula, amplasat Sectorul 1 din. București.

One United Properties s-a listat vara trecută la Bursa de Valori București și titlurile sale au intrat în structura indicelui FTSE All Cap începând din luna decembrie. La ultimul preț de închidere de 1,4000 lei/acțiune, capăitalizarea bursieră se ridică la 3,60 miliarde lei (728,67 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bvb
bursa
veolia