Opus Land a vândut în acest an cu 35% mai mult în Cosmopolis. În 2016 va construi încă 500 de locuințe

Opus Land a vândut în acest an cu 35% mai mult în Cosmopolis. În 2016 va construi încă 500 de locuințe
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2015

Dezvoltatorul imobiliar Opus Land, cu capital turcesc, va încheia 2015 cu 2.100 de locuințe finalizate în complexul Cosmopolis, din Ștefănești, dintre care 400 au fost construite în acest an, în urma unei investiții de circa 18 milioane de euro. Planurile companiei vizează finalizarea a încă 500 de locuințe, care vor atrage de asemenea fonduri în sumă de 20 milioane de euro.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În acest an am finalizat aproximativ 400 de apartamente și vile în cadrul Cosmopolis și am continuat să dezvoltăm infrastructura generală din proiect. Cosmopolis este un proiect rezidențial de generația a treia, nu-s doar niște blocuri unul lângă altul și cu câteva locuri de joacă. Proiectul are facilități unice în România și continuăm nu doar să livrăm locuințe, ci și să dezvoltăm proiectul în general, ca infrastructură. Complexul are o rețea peste 12 kilometri de drumuri publice, fără a lua în calcul aleile pietonale, iar în acest an am mărit drumul de acces în proiect la 4 benzi", a declarat pentru Profit.ro, Ahmet Buyukhanli, președintele Opus Land Development.

El spune că anul 2015 va fi încheiat cu 2.100 de locuințe finalizate, iar comunitatea din proiect depășește 3.500 de locuitori. Investițiile realizate în 2015 în Cosmopolis au fost de aproximativ 18 milioane de euro.

"Vom încheia acest an cu 480 - 500 de locuințe vândute în Cosmopolis, în creștere cu peste 35% față de rezultatele înregistrate în 2014. Avem o ofertă diversificată, cu peste 20 de tipuri de locuințe, și am înregistrat vânzări satisfăcătoare și pentru produsul <<Business la cheie>>, destinat micilor investitori care doresc să achiziționeze o locuință cu scopul obținerii unui randament anual din închiriere", a declarat, pentru Profit.ro, Gabriel Voicu, director New Homes Division Coldwell Banker Affiliates of Romania, promotorul proiectului.

Buyukhanli a precizat că, pentru anul viitor, compania planifică finalizarea a aproximativ 500 de unități în cadrul Cosmopolis.

"Este posibil ca această cifră să fie mai ridicată, având în vedere că realizăm în fiecare an o reevaluare după primul semestru. În total, luând în calcul și continuarea dezvoltării infrastructurii generale a proiectului, vom investi în 2016 peste 20 milioane în cadrul Cosmopolis. 2015 a fost un an bun pentru piața rezidențială din România, cu multe plusuri. Cel mai important a fost revenirea încrederii cumpărătorilor, produsă într-un context al îmbunătățirii indicatorilor și perspectivelor macroeconomice, al unor creșteri salariale în diferite companii - plus noi angajări, o situație generală mai bună la locul de muncă în numeroase domenii – și, desigur, continuării programului Prima Casă și îmbunătățirii ofertelor de creditare", a explicat Buyukhanli.

În opinia sa, la fel de important, stabilizarea prețurlor și diversificarea ofertei au avut o influență pozitivă asupra pieței rezidențiale locale.

"Ținând cont că programul Prima Casă va continua și în 2016, estimez, având în vedere informațiile care sunt certe astăzi, că în 2016 vom asista la o creștere a numărului de tranzacții și la o diversificare tot mai mare a ofertei, o creștere a concurenței, ceea ce va fi în beneficiul utilizatorului final, al persoanei care dorește să achiziționeze o locuință nouă", a mai afirmat reprezentantul Opus Land.

În ceea ce privește intenția de a dezvolta și alte proiecte rezidențiale în București,  Buyukhanli a precizat că se uită la alte terenuri și analizează diferite oportunități de investiții însă, pentru moment, atenția companiei va fi direcționată în principal către dezvoltarea Cosmopolis.

Compania a deținut un teren în zona Barbu Văcărescu-Floreasca, unde intenționa sa dezvolte un proiect de locuințe, însă în acest an a vâdut terenul companiei Kaufland, care operează un hipermarket în imediata apropiere acestuia.

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureștiului, în apropiere de Șoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari și Andronache-Stefăneștii de Jos. Până în prezent, investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la peste 265 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructură, spații comerciale și spații verzi.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii deținut de familia Buyukhanli, unul din cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din Turcia. Grupul de companii a construit până în prezent proiecte incluzând mii de apartamente sau camere de hotel.

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmopolis
investitii
opus land