P3 începe construcția unui spațiu logistic de 28.000 de metri pătrați în București

P3 începe construcția unui spațiu logistic de 28.000 de metri pătrați în București
scris 1 oct 2015

Dezvoltatorul de spații de logistică P3 începe construcția unei unui nou depozit în cadrul parcului logistic P3 Bucharest. Depozitul de 28.000 metri pătrați este prima clădire dezvoltată de P3 în România după achiziția, la începutul acestui an, a parcului logistic P3 Bucharest (fostul Europolis Logistic Park), cel mai mare din țară.

Construcția a fost demarată la sfârșitul lunii septembrie, spațiul fiind disponibil pentru închiriere în perioada următoare.

P3 a anunțat la începutul anului că va începe în acest an lucrările la două depozite de 75.000 de metri pătrați în cadrul P3 Bucharest, investiție de circa 35 milioane euro. Compania menționa atunci că este vorba despre două proiecte build-to-suit pentru doi clienți diferiți.

Parcul este situat la intrarea în București, la km 13 de pe autostrada A1, și cuprinde, în prezent, 215.000 metri pătrați de spații pentru depozitare, ocupate în totalitate.

De asemenea, parcul dispune de 40 de hectare de teren și permite dezvoltarea a peste 160.000 m2 de spații suplimentare, cu unități începând de la 5.000 metri pătrați și până la 50.000 metri pătrați. Noua clădire, care are ca termen de finalizare luna aprilie 2016, va fi construită pe un teren de 6 hectare.

”Creșterea rapidă a pieței de logistică din România a avut ca rezultat o cerere extraordinară pentru spațiile de depozitare, fapt care a dus la scăderea ratei de neocupare la doar 5% în zona Bucureștiului. Prin construcția speculativă a acestei clădiri, putem asigura spații disponibile imediat pentru clienții noștri, precum și soluții Build-To-Suit. Acest proiect demonstrează încrederea în piața din România, unde suntem prezenți încă din anul 2010. Ne dorim să ne dezvoltăm și să investim aici, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților din portofoliul nostru european”, a declarat Ian Worboys, CEO P3.

Expansiunea parcului P3 Bucharest vizează companiile care vor spații de depozitare sustenabile și de mari dimensiuni pe piața din România, care este într-o continuă creștere.

”Am început procesul de obținere a autorizațiilor pentru dezvoltarea de noi clădiri pe terenul existent, imediat după finalizarea procesului de achiziție a parcului P3 Bucharest. Prin obținerea acestor aprobări din timp, ne-am asigurat că putem răspunde rapid cererii de spații de tip Build-To-Suit și reduce timpul de livrare a unei clădiri noi la doar 5-6 luni. Am lucrat intens să punem acest proiect pe picioare. Considerăm că va atrage noi clienți în parcul nostru și, nu în ultimul rând, va genera noi locuri de muncă în regiune”, a declarat Laurențiu Duică, head of leasing al P3 România.

Parcul P3 Bucharest are acces direct și rapid la autostrada A1, care va conecta capitala cu vestul țării. Parcul se află în imediata apropiere a șoselei de centură a orașului, care permite accesul facil către cele șase sectoare ale Bucureștiului, către Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat la 22 km distanță, și către autostrada A2.

P3 este un investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți europene de logistică. Prezent în Europa, P3 are un portofoliu impresionant de active ce cuprinde nu mai puțin de 144 de centre de distribuție, totalizând 3 milioane de metri pătrați de spații în nouă țări, precum și terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,3 milioane de metri pătrați de noi spații.

P3 este deținut de fondurile de investiții TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.

viewscnt
Afla mai multe despre
p3
logistica
proiect
bucuresti