Capitala Franței, Paris, a pus în aplicare Planul Local de Urbanism („Plan Local d’Urbanisme” – PLU), care limitează înălțimea noilor clădiri la 12 etaje – sau 37 de metri. Deși Parisul găzduiește una dintre cele mai emblematice clădiri înalte din lume, Turnul Eiffel, orașul a luptat mult timp pentru a rămâne un oraș cu clădiri joase.
Supranumit „Orașul luminilor”, Parisul s-ar putea să fi reușit în cele din urmă să atingă acest obiectiv, după ce a adoptat luna aceasta un nou plan de urbanism, despre care susținătorii săi spun că va promova construcții mai prietenoase cu mediul. PLU a intrat în vigoare după ce consiliul municipal al Parisului a votat în favoarea limitării înălțimii clădirilor noi la 12 etaje, sau aproximativ 37 de metri, arată Rador.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
În timp ce unii dezvoltatori au încercat să facă din capitala franceză o metropolă asemănătoare Londrei, mulți parizieni au respins vehement aceste cereri de dezvoltare. Cartierul de afaceri La Défense din Paris se mândrește, de fapt, cu o serie de zgârie-nori, iar în arondismentele 13 și 15 mulți oameni își au casele în blocuri rezidențiale mai înalte; însă, în centrul orașului, este în mare parte o zonă fără clădiri înalte.
Anumite părți ale orașului au impus o limită de înălțime pentru clădirile noi de 37 de metri în 1977, după construirea controversatului Turn Montparnasse, înalt de 209 metri, care a fost finalizat în 1973.
Această clădire monolitică a fost mult timp criticată de unii parizieni pentru că nu se potrivește și este o pată în peisajul emblematic al capitalei franceze. Limita de înălțime din 1977 a rămas în vigoare până în 2010, înainte de a fi anulată de fostul primar Bertrand Delanoë în favoarea unei limite de 180 de metri pentru turnurile de birouri și de 50 de metri pentru blocurile de locuințe.