Prețul apartamentelor din Cluj-Napoca, în creștere

Prețul apartamentelor din Cluj-Napoca, în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2019

Prețul mediu al apartamentelor în Cluj-Napoca a crescut în anul 2018 cu 8% față de anul 2017, iar în primele cinci luni ale acestui an, creșterea a fost cu 3,6% față de sfârșitul lui 2018, arată o analiză realizată de o companie în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În 2018 consemnăm o creștere față de anul 2017 la nivelul municipiului Cluj-Napoca. A crescut volumul tranzacțiilor, prețul mediu pe mp a crescut și el, a ajuns la circa 1.287 de euro, cu un vârf de 1.417 în Zorilor și un minim mediu de 1.090 de euro în cartierul Bulgaria. Majoritatea tranzacțiilor sunt făcute din surse proprii, creditele bancare fiind în jur de 33% din volumul tranzacțiilor. 60 și ceva % dintre cumpărători sunt din județul Cluj, și 30 și ceva % din județele limitrofe, deși sunt cumpărători din toate județele țării. Avem chiar 2% tranzacții din afara României. În 2019, deși s-a tot vorbit de criză la începutul anului, am constatat o creștere în continuare a prețului mediu cu circa 3,6% pe primele cinci luni, raportat la moneda euro", a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Adrian Vascu, senior partner Veridio, potrivit Agerpres.

FOTO Tarife considerate aberante în Cluj-Napoca. Festivalul Untold scumpește uimitor cazarea în oraș CITEȘTE ȘI FOTO Tarife considerate aberante în Cluj-Napoca. Festivalul Untold scumpește uimitor cazarea în oraș

În primele cinci luni din 2019, prețul a ajuns la 1.333 de euro/mp.

Potrivit datelor din anii anteriori, prețul a crescut continuu în Cluj-Napoca, de la 821 de euro/mp în 2013 la 1.333 de euro/mp la sfârșitul lunii mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
apartamente
cluj napoca