Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai mai scăzut nivel din ultimele trei luni și jumătate

Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai mai scăzut nivel din ultimele trei luni și jumătate
scris 5 iul 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,18%, cel mai mai scăzut nivel din ultimele trei luni și jumătate, potrivit datelor publicate vineri de Banca Națională a României (BNR).

Joi, indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 3,21%, scrie News.ro.

Vineri, indicele a ajuns la 3,18%, cel mai scăzut nivel din 22 martie, când a fost 3,16%.

Isărescu: Noul indice IRCC, risc pentru inflație. Acum discutăm modificări cu hârtiile pe masă, relația BNR cu Guvernul și cu MFP la nivel înalt e mult îmbunătățită față de începutul anului CITEȘTE ȘI Isărescu: Noul indice IRCC, risc pentru inflație. Acum discutăm modificări cu hârtiile pe masă, relația BNR cu Guvernul și cu MFP la nivel înalt e mult îmbunătățită față de începutul anului

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 3,34%, cel mai scăzut nivel din 3 aprilie, când a fost 3,34%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor noi în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr