Prețurile caselor din Londra: Cel mai bun moment pentru a cumpăra din 2016, dar nu va dura

Prețurile caselor din Londra: Cel mai bun moment pentru a cumpăra din 2016, dar nu va dura
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Cererea de cumpărare a unei locuințe în Londra a crescut cu 21% în ianuarie, dar capitala a fost avertizată să nu „se lase dusă” pe fondul unei frenezii de reduceri ale ratelor ipotecare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai recent indice al prețurilor caselor de la Zoopla a arătat că accesibilitatea locuințelor din Londra este cea mai bună din 2016, prețul mediu al unei proprietăți costând luna trecută 536.000 lire sterline, o scădere de la an la an de 1,1%.

WDP reconfirmă că a achiziționat în România \ CITEȘTE ȘI WDP reconfirmă că a achiziționat în România "un cluster de logistică urban de mare randament"

Cererea cumpărătorilor din Londra este, de asemenea, în creștere cu 21%, deoarece o serie de reduceri ale ratelor ipotecare de către creditorii stradali au îmbunătățit sentimentul.

Săptămâna trecută, Nationwide și-a redus unele dintre rate cu până la 0,81%, iar rivalul Barclays și-a redus ratele cu până la 0,6%.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” CITEȘTE ȘI GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

Banca Angliei a majorat ratele dobânzilor de 14 ori pentru a ajuta la stoparea inflației în creștere, determinând creditorii să-și majoreze costul tranzacțiilor ipotecare, reducând cererea și stabilizând creșterea prețurilor locuințelor.

Deși au scăzut de atunci, o rată medie fixă a ipotecii rezidențiale pe doi ani este astăzi de 5,56%, marcând o scădere semnificativă față de vârful din iulie, de peste șase procente.

Cu toate acestea, rămâne o creștere semnificativă față de decembrie 2021, când a fost de 2,34%.

Prima tranzacție majoră din an, aproape de final. Din România iese un gigant cu active de 14 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Prima tranzacție majoră din an, aproape de final. Din România iese un gigant cu active de 14 miliarde de dolari

Experții de la Zoopla au spus că, în timp ce ratele ipotecare mai mici sunt o veste binevenită, este puțin probabil că ratele vor scădea mult mai mult pe termen scurt, rămânând în intervalul 4-5%, cu cele mai bune oferte pentru cei cu depozite mari.

„Deși începutul anului a fost pozitiv pentru piața de vânzări, este important să nu vă lăsați duși de perspectiva pentru restul anului 2024”, au spus ei despre cele mai recente date despre prețurile caselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
case