Prețurile în sectorul imobiliar vor crește cu până la 10% în 2020

Prețurile în sectorul imobiliar vor crește cu până la 10% în 2020
scris 3 feb 2020

Piața imobiliară românească se află într-o fază de maturitate, nu într-un boom, și nu va intra într-o criză, dar, dacă la nivel mondial se vor declanșa fenomene imobiliare extreme, atunci, în mod firesc, și România va fi afectată, potrivit estimărilor transmise, luni, de rețeaua de francize imobiliare RE/MAX România.

”Raportat la evoluția pieței imobiliare din România, aceasta se află, de o bună perioadă de timp, într-o fază de maturitate și se va menține astfel. Nu se află într-un boom imobiliar, dar nici nu va intra într-o criză, așa cum s-a speculat în ultima vreme. Doar dacă la nivel mondial se vor declanșa fenomene imobiliare extreme, atunci, în mod firesc, și România va fi afectată”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX Romania.

Prețurile cerute pentru locuințele din România au urcat. Un nou oraș atinge pragul de 1.000 euro pe metru pătrat CITEȘTE ȘI Prețurile cerute pentru locuințele din România au urcat. Un nou oraș atinge pragul de 1.000 euro pe metru pătrat

Raportat la prețurile proprietăților, anul trecut s-au înregistrat ușoare creșteri, în trimestrul al treilea atingând o medie de 1,610 euro/mp în Cluj-Napoca, 1,380 euro/mp în București, 1,230 euro în Timișoara și 1,010 euro/mp în Iași, scrie News.ro.

Potrivit specialiștilor RE/MAX România, în 2020 prețurile vor crește ușor în zonele cu potențial de dezvoltare economică, cu până la 10%.

RE/MAX România prezintă concluziile studiului anual realizat în parteneriat cu Imobiliare.ro despre piața imobiliară -  o retrospectivă a anului 2019 și principalele tendințe pentru 2020. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 208 respondenți, specialiști în imobiliare, din 34 de orașe de la nivel național, și evidențiază principalele caracteristici ale pieței imobiliare în perioada analizată (decembrie 2018 - octombrie 2019), precum și opiniile respondenților referitor la tendințele în domeniu pe parcursul anului 2020.

”Potrivit specialiștilor, piața imobiliară din România cunoaște o tendință de creștere constantă. Cel mai puternic factor de influență a acesteia în decursul lui 2019 a fost creșterea prețurilor proprietăților, răspuns ales de 40% dintre respondenți. La o diferență considerabilă, 13% dintre respondenți au ales scăderea nivelului de proprietăți disponibile la vânzare, 9% - accesul dificil la surse de finanțare și 8% - cererea de achiziții în creștere”, se arată în comunicat.

În topul țărilor europene cu cele mai scumpe locuințe se află Franța, cu 4,016 euro/mp, urmată îndeaproape de Marea Britanie, cu un preț mediu de 3,753 euro/mp. În Olanda, care se află la mijlocul clasamentului, locuințele sunt vândute, în medie, cu 3,405 euro/mp. Pe de altă parte, în România, potrivit datelor imobiliare.ro, prețul pe metrul pătrat a ajuns la 1,341 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sectorul imobiliar
preturi
re/max