Papalekas pleacă din acționariat, Globalworth deschide Tower 3

Papalekas pleacă din acționariat, Globalworth deschide Tower 3
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2020

Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, a finalizat construcția celui de-al treilea turn al complexului Globalworth Campus.

Urmărește-ne și pe Google News

Al treilea turn, de pe bulevardul Dimitrie Pompeiu,, București, va găzdui birourile Unicredit Services și o parte a sediului Allianz. Mai exact, două companii ale grupului german de asigurări Allianz își vor reloca activitățile din București în noua clădire din cadrul proiectului office, după ce au închiriat împreună 9.200 metri pătrați: Allianz Services, o divizie a Allianz Technology SE și Allianz Partners, entitatea B2B2C a grupului.

Casă negustorească din centrul Bucureștiului, scoasă la vânzare pentru aproximativ 3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Casă negustorească din centrul Bucureștiului, scoasă la vânzare pentru aproximativ 3 milioane de euro

După finalizarea primei clădiri din Globalworth Campus în 2017 si a celei de-a doua în aprilie 2018, Tower 3, un turn inalt de 14 etaje și cu două niveluri subterane, are circa 33.000 mp de spații de birouri de închiriat și 24.000 mp de spații sub nivelul solului. Complexul va îngloba și o sală de conferințe de 1.800 mp, care va fi finalizată în cursul acestui an.

Construcția noii clădiri marca Globalworth a început în luna iunie 2018, iar proiectul a fost finalizat în ianuarie 2020, acesta fiind dezvoltat în întregime pe o perioadă de 19 luni.

Proiectul Globalworth Campus include trei clădiri încadrate în clasa A, cu spații de birouri, retail și diverse alte facilităti, ce se întind pe o suprafață inchiriabila totală de peste 92.000 mp. Complexul a fost construit ca un areal gândit să ofere o experiență de lucru complexă și a fost ales ca soluție office de companii precum Amazon, Mindspace, Honeywell, Dell, Ademco, Stefanini, P4Cards, Mazars, Chain IQ, Delphi sau Stradale, iar acum Unicredit si Allianz.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra care activează în România și Polonia, în ambele țări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume.

Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în București, Timișoara, Constanța și Pitești, în timp ce în Polonia proprietățile sale se regăsesc în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice.

Conform ultimelor date, omul de afaceri grec Ioannis Papalekas (43 de ani) a decis să iasă din afacerea Globalworth, pe care a fondat-o în 2013, prin vânzarea acțiunilor pe care le mai deținea în companie miliardarului ceh Radovan Vitek, într-o tranzacție ce depășește 230 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
tower 3
globalworth campus