Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în aprilie cea mai mare scădere anuală din ultimii opt ani

Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în aprilie cea mai mare scădere anuală din ultimii opt ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2017

Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în aprilie cea mai mare scădere din ultimii opt ani, cumpărătorii evitând zonele centrale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prețul mediu solicitat în capitala britanică a scăzut în această lună cu 1,5%, la 636.777 de lire sterline, față de aceeași perioadă a anului trecut, acesta fiind cel mai amplu declin după mai 2009, arată datele publicate lun ide site-ul Rightmove.

Față de luna martie, prețurile cerute pentru locuințele londoneze au coborât cu 2%, scrie News.ro.

Piața imobiliară din Londra a înregistrat performanțe sub cele la nivel național de la începutul lui 2016, cererea fiind afectată de prețurile prea mari, votul pro-Brexit și creșterea taxelor impuse investitorilor.

Cele mai afectate sunt prețurile locuințelor scumpe din centrul capitalei, care au coborât cu 4,2% în termeni anuali, în timp ce prețurile locuințelor de la periferie au scăzut cu 1,7%.

La nivel național, prețurile proprietăților rezidențiale au urcat cu 1,1% față de luna martie, potrivit Rightmove, sub ritmul de 1,6% consemnat în aprilie în ultimii șapte ani.

200.000 de case stau goale în Anglia CITEȘTE ȘI 200.000 de case stau goale în Anglia

Față de aprilie 2016, prețurile locuințelor au avansat la nivel național cu 2,2%, cel mai redus avans după aprilie 2013.

Încetinirea creșterii ar putea semnala că britanicii devin mai precauți odată cu accelerarea inflației, care erodează veniturile reale ale populației, și începerea procesului oficial de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Un raport separat publicat luni de firma de consultanță Deloitte arată că încrederea consumatorilor în economie a scăzut în primul trimestru, potrivit unui sondaj efectuat în martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte londra