Prețurile locuințelor în Grecia și România, cele mai mari scăderi din UE

Prețurile locuințelor în Grecia și România, cele mai mari scăderi din UE
scris 8 apr 2020

Prețul locuințelor a crescut în majoritatea statelor membre UE, în perioada cuprinsă între trimestrul patru 2007 și trimestrul patru 2019, excepție făcând doar șase state membre unde aceste prețuri au scăzut, iar cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Grecia (minus 35,6%) și în România (minus 26%), arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Aceste date arată că prețul locuințelor și chiriile în Uniunea Europeană au urmat traiectorii diferite după 2007. În timp ce chiriile au crescut constant până la finele anului trecut, prețul locuințelor a fluctuat semnificativ. Imediat după criza financiară din 2008, prețul locuințelor a scăzut brusc în UE după care a rămas mai mult sau mai puțin stabil între 2009 și 2014. Însă începând din 2015 prețul locuințelor a crescut într-un ritm mult mai rapid decât chiriile, scrie Agerpres.

Fuziune pe piața avocaturii. D&B David și Baias preia echipa Pachiu și Asociații CITEȘTE ȘI Fuziune pe piața avocaturii. D&B David și Baias preia echipa Pachiu și Asociații

Țările membre cu cele mai mari creșteri ale prețului locuințelor, în perioada cuprinsă între trimestrul patru 2007 și trimestrul patru 2019, sunt Austria (88,4%), Luxemburg (84,8%) și Suedia (80,6%).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apartamente
locuinte