Prima fază a proiectului de birouri AFI TECH PARK urmează să fie livrată în primul trimestru din 2018

Prima fază a proiectului de birouri AFI TECH PARK urmează să fie livrată în primul trimestru din 2018
scris 12 sep 2016

AFI Europe România, companie care face parte din grupul internațional AFI Europe N.V, cu sediul în Olanda, începe dezvoltarea AFI TECH PARK, un parc de afaceri cu o suprafață închiriabilă de 50.000 de metri pătrați, situat în apropierea Hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. 

Prima fază a proiectului, AFI TECH PARK 1, urmează să fie livrată în primul trimestru din 2018 și va oferi 20.000 de metri pătrați închiriabili de spații de birouri. 

„După finalizarea de succes a celor cinci clădiri de birouri din AFI Park, AFI Europe România se concentrează pe un nou proiect de birouri în București, care va răspunde cererii tot mai mari de spații venită din partea companiilor multinaționale care doresc să aibă sediul aproape de centrul orașului. AFI TECH PARK este un proiect de afaceri integrat, cu accesibilitate și vizibilitate excelente, datorită poziționării centrale privilegiate”,  a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Chiriașii din AFI TECH PARK vor avea 4.000 metri pătrați de spații comerciale la parterul clădirilor de birouri și va fi situat vizavi de Vulcan Retail Park și la 300 de metri de centrul comercial Liberty.

”Datorită faptului că parcul de afaceri se află în zona centrală a Bucureștiului și nu la periferie, proiectului are un avantaj unic căutat de companiile multinaționale care doresc spații de birouri clasa A în Capitală. Suntem siguri că această zonă de business va deveni un centru de interes pentru companiile multinaționale în expansiune, așa cum s-a întâmplat și cu partea central-vestică a Bucureștiului”, a mai precizat David Hay.

AFI TECH PARK va consta în 2 clădiri de clasa A de înălțime redusă și un turn de birouri, înconjurate de multe spații verzi, cu o  piațetă centrală și grădini, care vor oferi standarde tehnice înalte, opțiuni de extindere și toate facilitățile pentru viitorii chiriași. În plus, zona de retail din AFI TECH PARK 1 va asigura acces imediat către diferite servicii, fiind ocupată de  un supermarket, un club de fitness, un restaurant, o cafenea, o farmacie și altele.

AFI extinde mall-ul din București și speră ca anul viitor să înceapă construcția de locuințe în Bucureștii Noi CITEȘTE ȘI AFI extinde mall-ul din București și speră ca anul viitor să înceapă construcția de locuințe în Bucureștii Noi

Din punct de vedere tehnic, AFI TECH PARK va avea o dispunere standard a etajelor cu o suprafață de aproape 3.000 metri pătrați, special proiectată pentru chirașii care au nevoie de o suprafață mare, cum ar fi companiile care oferă servicii de BPO,  back office, industria farmaceutica, IT&C și servicii financiare, directe sau prin operatori externalizați, companii de distribuție.  

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider de dezvoltare, management și investiții în domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală și de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, parcuri de business și dezvoltări rezidențiale de mare amploare și cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia.

Compania operează în România din 2005, unde a dezvoltat și gestionează AFI Palace Cotroceni, unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est, întins pe o suprafață închiriabilă de 81.000 metri pătrați. În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafață închirabilă (GLA) de 33.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, parc de business de clasa A. Parcul oferă 70.000 mp de spații de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Primele trei clădiri de birouri, cu o suprafață închiriabilă de 38.000 metri pătrați sunt ocupate în proporție de 100%. În februarie 2016, compania a finalizat construcția AFI Park 4&5, cu o suprafață închiriabilă adițională de 32.000 metri pătrați. Acesta a atins un grad de ocupare de peste 70%, prin pre-închirierea către Cameron, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

AFI Europe România plănuiește în prezent dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri de 20.000 de mp în centrul orașului Brașov. În viitorul apropiat va dezvolta două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 metri pătrați pe care îl deține în orașul Arad și pe terenul de 148.000 metri pătrați din Bucureștii Noi din sectorul 1 al Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
afi tech park
proiect de birouri