Prime Kapital atrage de la bănci 125 milioane euro pentru șase centre comerciale în România, una din cele mai mari finanțări imobiliare

Prime Kapital atrage de la bănci 125 milioane euro pentru șase centre comerciale în România, una din cele mai mari finanțări imobiliare
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2022

Prime Kapital, dezvoltator imobiliar înființat la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, a semnat pentru o finanțare de 125 milioane euro a unui portofoliu de șase centre comerciale în cadrul structurii joint-venture deținute împreună cu MAS plc, investitor imobiliar listat la Bursa din Johannesburg. 

Urmărește-ne și pe Google News

Băncile care au acordat împrumutul sunt Raiffeisen Bank, Alpha Bank Romania, Raiffeisen Bank International și Alpha Bank A.E. 

Astăzi la PROFIT NEWS TV - Fondatorul Termene.ro, eToro, Hari Bucur-Marcu, președintele Consiliului Fiscal, președintele Organizației Mondiale de Tineret a Ucrainienilor, Managing Partner Cult Market Research, plafonarea comisioanelor brokerilor CITEȘTE ȘI Astăzi la PROFIT NEWS TV - Fondatorul Termene.ro, eToro, Hari Bucur-Marcu, președintele Consiliului Fiscal, președintele Organizației Mondiale de Tineret a Ucrainienilor, Managing Partner Cult Market Research, plafonarea comisioanelor brokerilor

Aceasta este una din cele mai mari finanțări imobiliare, sub forma unei facilități de finanțare verde, sindicalizate, din România în acest an.

Creditul va fi acordat ca finanțare de proiect pentru cinci centre comerciale recent deschise în România de Prime Kapital și un al șaselea care este în prezent în curs de dezvoltare. Acestea sunt: Centrul comercial deschis de Prime Kapital în Zalău, Dâmbovița Mall (în Târgoviște), Centrul comercial Sepsi (în Sfântu Gheorghe), Centrul Comercial Bârlad, Centrul Comercial Prahova (în Ploiești), precum și proiectul în curs de dezvoltare, Alba Iulia Mall. Această finanțare verde se adaugă se adaugă celorlalte linii de finanțare pe termen lung existente, accesate de Prime Kapital cu scopul finanțării dezvoltării portofoliului său de proiecte.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar axat în principal pe segmentele de retail și rezidențiale în Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
prime kapital
marmura residence