Producătorul de cărămidă Cemacon, controlat de fondatorii Dedeman, rambursează anticipat 3 milioane de euro și închide procesul de restructurare a datoriilor la BCR

Producătorul de cărămidă Cemacon, controlat de fondatorii Dedeman, rambursează anticipat 3 milioane de euro și închide procesul de restructurare a datoriilor la BCR
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2018

Producătorul de cărămidă Cemacon, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii retailerului de materiale de construcții Dedeman, anunță rambursarea anticipată a unei datorii de 3 milioane de euro către Banca Comercială Română, închizând astfel un credit ce urma să fie scadent în decembrie 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creditul fusese preluat de Cemacon Real Estate, companie deținută 100% de Cemacon SA, prin novație, în contextul implementării soluției de restructurare a datoriilor CEMACON la Banca Comercială Română în anul 2015.

Comisiile de specialitate ale deputaților au avizat proiectul care limitează sumele ce pot fi cerute de recuperatori de la debitorii persoane fizice CITEȘTE ȘI Comisiile de specialitate ale deputaților au avizat proiectul care limitează sumele ce pot fi cerute de recuperatori de la debitorii persoane fizice

Decizia de rambursare anticipată a fost luată de conducerea companiei în contextul în care Cemacon SA, pe baza unor rezultate operaționale și financiare foarte bune în ultimii ani, a dobândit o soliditate financiară semnificativă reflectată în rezerve mari de lichidități, o scădere accentuată a gradului de îndatorare și o puternică profitabilitate a afacerii.

Pentru perioada încheiată la 30 Septembrie 2018, Cemacon SA a raportat un profit operațional de 35.133.884 lei și un profit net de 22.684.772 lei cu o cifră de afaceri de 87.483.654 lei.

Cemacon SA este companie listată la Bursă de Valori București și deținută de Dedeman și Business Opportunity for Romania, fond de investiții al Erste Group.

Pachetul de control al producătorul de materiale de construcții a fost dobândit de frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii retailerului de materiale de construcții Dedeman. Aceștia și-au majorat în luna septembrie la 59,44% din capitalul social participația de la Cemacon. Dedeman are o participație de 40,77% din capitalul social, restul pachetelor fiind deținute prin intermediul societății PIF Industrial.

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
caramida
dedeman