Proinvest Group investește 10 milioane de euro într-o fabrică de panouri sandwich la Pașcani

Proinvest Group investește 10 milioane de euro într-o fabrică de panouri sandwich la Pașcani
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 8 mar 2016

Compania specializată în prelucrarea oțelului, Proinvest Group Pașcani, controlată de familia Sandu, a finalizat în luna februarie prima etapă a unui proiect greenfield destinat producției mai multor tipuri de panouri sandwich, a cărui valoare totală se ridică la 10 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, la fabrica pe compania o deține la Pașcani, a fost pusă în funcțiune prima linie de producție panouri sandwich cu miez de vata minerală bazaltică pentru acoperiș și perete, cu o capacitate de producție de un milion de metri pătrați pe an. Investiția în această linie se ridică la 3 milioane de euro.

În prezent, acolo sunt produse cinci tipuri de panouri sanwich pentru aplicații speciale: panouri rezistente la foc, panouri fonoabsorbante, panouri pentru aplicații cu buget redus, panouri rezistente la umiditate și panouri pentru depozite frigorifice.

Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, cel mai puțin performant activ imobiliar din portofoliul familiei Patriciu CITEȘTE ȘI Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, cel mai puțin performant activ imobiliar din portofoliul familiei Patriciu

Noua linie de producție a dus la creșterea numărului angajaților Proinvest Group la 350. 

Faza a doua a proiectului este estimată să fie terminată în 2018, prin punerea în funcțiune a unei noi linii de producție panouri sandwich cu spumă poliuretanică PUR/PIR.

Proinvest Group Pașcani a avut în 2014 afaceri de 73,8 milioane de lei (16,6 milioane de euro), în ușoara creștere față de cele 72,3 milioane de lei (16,2 milioane de euro) raportate în anul precedent. Profitul a fost și el pe un trend ascendent, de la 1,9 milioane de lei (circa 420.000 de euro), în 2013, la 2,3 milioane de lei (510.000 de euro) în anul următor.

viewscnt
Afla mai multe despre
proinvest group pascani
panouri sandwich