Scumpirea caselor accelerează din nou în Marea Britanie

Scumpirea caselor accelerează din nou în Marea Britanie
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 nov 2017

Prețul mediu al locuințelor din Marea Britanie este de peste 225.000 de lire sterline, cu aproximativ 5.000 de lire sterline mai mult decât la începutul anului, tendința de creștere majorându-se în ultimele 3 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casele din Regatul Unit al Marii Britanii s-au scumpit în medie cu 2,3% în intervalul august-octombrie, față de precedentele 3 luni, conform unor date centralizate de banca Halifax, divizie de trading a Royal Bank of Scotland, și preluate de Telegraph. Este cea mai importantă creștere de prețuri din luna ianuarie și până în prezent.

La nivel anualizat creșterea este de 4,5%, iar de la începutul anului dinamica a fost de 2,8%, prețul mediu al locuințelor fiind de aproape 226.000 de lire sterline. Oferta scăzută, rata ridicată de ocupare a forței de muncă și ratele de dobândă scăzute la creditele ipotecare ar urma să susțină avansul prețurilor din rezidențialul britanic și în următoarele luni, spune Russell Galley, director executiv al Halifax Community Bank.

Greg Konieczny (FP): Nu era nicio șansă pentru obținerea statutului de piață emergentă. „Multă speranță și exagerare”. Cronica unui penalty ratat CITEȘTE ȘI Greg Konieczny (FP): Nu era nicio șansă pentru obținerea statutului de piață emergentă. „Multă speranță și exagerare”. Cronica unui penalty ratat

Totuși, estimările sunt pentru un declin al cererii, în condițiile în care sunt presiuni asupra finanțelor gospodăriilor populației și o deteriorare a factorilor care reflectă în ce măsură persoanele își permit achiziția unei locuințe la prețurile ridicate.

Pentru a contracara tendința de escaladare a cotațiilor din imobiliare și a exceselor din zona creditului pe acest segment, Banca Angliei a majorat săptămâna trecută pentru prima dată dobânda în ultimii 10 ani, la 0,5%, de la 0,25%.

Avansul recent al cotațiilor survine unei etape în care se părea că trendul puternic ascendent din ultimii ani pentru piața rezidențială dădea semne de oboseală. La începutul acestei toamne, Alex Gosling, șef executiv al brokerului imobiliar online HouseSimple, declara că piața locuințelor pare a fi plată și are nevoie de o scânteie.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
banca angliei
balon speculativ
locuinte
real estate