Sectorul construcțiilor a accelerat

Sectorul construcțiilor a accelerat
scris 16 sep 2019

Lucrările de construcții au crescut cu 41% în iulie, pe serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, nivel crescut față de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

În iunie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 21,9%, respectiv cu 22,2%, scrie News.ro.

În iulie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 41%, respectiv cu 38,7%.

Spațiul aerian al României - păzit și de avioanele CF 18 Hornet ale canadienilor CITEȘTE ȘI Spațiul aerian al României - păzit și de avioanele CF 18 Hornet ale canadienilor

Pe elemente de structură au fost înregistrate creșteri ale volumului lucrărilor de construcții noi (+48,9%), lucrărilor de întreținere și reparații curente (+37,2%) și lucrărilor de reparații capitale (+ 4,9%).

Pe obiecte de construcții, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcții astfel: construcții inginerești cu 45,7%, clădiri rezidențiale cu 45,2% și la clădiri nerezidențiale cu 30,1%.

În primele șapte luni, volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 26%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În 2018, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
construcții
ins