Sectorul construcțiilor a crescut

Sectorul construcțiilor a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2021

Lucrările de construcții au crescut cu 3,3% în februarie 2021, pe serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În februarie 2021, comparativ cu februarie 2020, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 3,3% . Pe elemente de structură s-a înregistrat o creștere la lucrările de construcții noi (+6,9%). Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de reparații capitale au scăzut cu 5,2%, respectiv cu 1,1%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești (+9,6%) și la clădirile rezidențiale (+3,2%). Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 5,2%", se arată în comunicatul INS.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 1% în februarie 2021, față de februarie 2020. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creștere la lucrările de construcții noi (+3,5%). Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de reparații capitale au scăzut cu 13,7%, respectiv cu 2,1%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești (+8,3%). Clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au scăzut cu 13,9%, respectiv cu 5,4%, potrivit INS.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a scăzut pe total în primele două luni din 2021, cu 0,6%, față de aceeași perioadă din 2020. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente (-6,7%) și la lucrările de reparații capitale (-5,7%). Lucrările de construcții noi au crescut cu 2,0%. Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la clădirile nerezidențiale (-12,8%) și la clădirile rezidențiale (-5,6%). Construcțiile inginerești au crescut cu 11,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins