Sergio Mollo, proprietarul Mecanica Fină, care își pregătește relansarea pe piața imobiliară, a primit avizul ASF pentru prima sa emisiune de obligațiuni în euro la bursă

Sergio Mollo, proprietarul Mecanica Fină, care își pregătește relansarea pe piața imobiliară, a primit avizul ASF pentru prima sa emisiune de obligațiuni în euro la bursă
scris 30 ian 2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de ofertă publică de vânzare obligațiuni emise de societatea Mecanică Fină.

Profit.ro a anunțat recent că omul de afaceri italian Sergio Mollo, proprietarul fostului producător de instrumente pentru măsură Mecanica Fină, lucrează, în paralel, la realizarea a două ansambluri rezidențiale în cartierul bucureștean Obor, o investiție de peste 80 milioane de euro și, cu gândul la finanțarea proiectelor sale imobiliare, Sergio Mollo experimentează acum prima emisiune de obligațiuni în euro de pe Bursa de Valori București (BVB) deschisă publicului larg, cu o dobândă fixă de 3,25% pe an și o scadență de trei ani. Investitorul aștepta autorizația ASF, emisiunea de 1 milion de euro fiind programată pentru luna februarie.

Mecanica Fină este fabrica ce a produs în perioada comunistă primul ceas de mână mecanic din istoria României – celebrul OREX.

Fosta fabrică Mecanica Fină se întinde pe o suprafață de teren de circa 40.000 de metri pătrați, unde încă funcționează o serie de hale și spații de birouri închiriate.

„În general, obligațiunile emise până acum pe BVB au fost private, adică sub 150 de persoane și  nu au fost deschise la public. Noi vom face prima emisiune în euro deschisă publicului. Vrem să vedem dacă există interes. Aceasta este o sursă potențială de finanțare pentru proiectele imobiliare, dar avem niște discuții și cu bănci din Elveția dispuse să ne acorde finanțare“, a spus pentru Profit.ro omul de afaceri.

Familia de sirieni care deține en-gros-ul Smart Expo pregătește un ansamblu rezidențial în Colentina. În afacere a fost și chinezul Zheng Siyong, declarat indezirabil în România CITEȘTE ȘI Familia de sirieni care deține en-gros-ul Smart Expo pregătește un ansamblu rezidențial în Colentina. În afacere a fost și chinezul Zheng Siyong, declarat indezirabil în România

Sergio Mollo este activ și în sectorul agricol, prin intermediul firmei Itagra, care deține circa 1.800 de hectare de teren în comuna ialomițeană Borănești, pe care cultivă, cu precădere, floarea soarelui, porumb și grâu.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
sergio mollo
mecanica fina
aversa