Slovenia și România, țările UE cu cele mai importante scăderi ale lucrărilor de construcții în luna iulie

Slovenia și România, țările UE cu cele mai importante scăderi ale lucrărilor de construcții în luna iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2021

Lucrările de construcții au scăzut în Uniunea Europeană, în luna iulie comparativ cu luna iunie, iar România se numără printre țările cu cel mai mare declin al lucrărilor de construcții de la o lună la alta, arată datele publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform acestor date, lucrările de construcții au scăzut cu 0,1% în UE de la o lună la alta, în timp ce în zona euro au înregistrat un avans de 0,1%. În rândul statelor membre UE, cele mai importante reduceri au fost înregistrate în Slovenia (minus 3,9%) și România (minus 3,5%). Declinul înregistrat de România în luna iulie vine după un avans de 0,5% înregistrat în luna iunie comparativ cu luna mai, scrie Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

În ritm anual, luna iulie 2021, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, lucrările de construcții au crescut cu 3,3% în zona euro și cu 3,8% în Uniunea Europeană. Și în acest acest caz, România este printre țările unde lucrările de construcții au scăzut în ritm anual, cu 1,2%, alături de Slovacia (minus 1,4%), Belgia (minus 3,8%), Slovenia (minus 8%) și Spania (minus 13,2%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică (INS), în România, în iulie 2021 față de iulie 2020, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie brută (-2,4%), dar s-a majorat ca serie ajustată (+0,3%).

Tot potrivit INS, în primele șapte luni ale anului, comparativ cu datele consemnate în aceeași perioadă din 2020, volumul lucrărilor de construcții s-a majorat, ca serie brută, cu 4,4%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 3,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
locuinte