Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, a obținut autorizația de construire și începe lucrările pentru primul proiect industrial al companiei în România

Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, a obținut autorizația de construire și începe lucrările pentru primul proiect industrial al companiei în România
scris 28 oct 2021

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, a obținut autorizația de construire pentru primul său proiect industrial, Spaceplus. Lucrările de construcție pentru primul depozit vor demara în curând, iar termenul de livrare este trimestrul 2 din 2022. 

Pentru acest proiect, Speedwel a încheiat un parteneriat cu compania belgiană LCV. Proiectul este localizat în Chitila și va pune la dispoziția chiriașilor 10.000 de metri pătrați.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Investitorul a achiziționat, în decembrie anul trecut, un teren de circa 22.000 de metri pătrați pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului, lângă Autoklass Chitila - reprezentanța auto Mercedes-Benz.

Speedwell va construi aici patru depozite.

„Acest proiect reprezintă intrarea noastră pe segmentul industrial, totuși ne vom concentra exclusiv pe unități pentru IMM-uri, cu mult sub suprafețele minime vizate de jucătorii mai mari, precum WDP și CTP“, a declarat, pentru Profit.ro, Didier Balcaen, unul dintre proprietarii Speedwell.

În cadrul proiectului, denumit SpacePlus, vor fi ofertate unități cu suprafețe cuprinse între 400 de metri pătrați și 600 de metri pătrați, dar se pot ajunge la suprafețe cumulate de până la 2.000 de metri pătrați. Balcaen spune că tocmai a lansat activitățile de închiriere, dar că are interes confirmat din partea clienților. Investiția totală în acest proiect este de 5,5 milioane euro, fără TVA.

Speedwell a investit până acum circa 90 de milioane de euro pe piața românească, echivalentul unor proiecte cu o valoare de circa 400 de milioane de euro, și vizează plasarea unui capital suplimentar de 90 de milioane de euro cu scopul dublării portofoliului în următorii 4 ani. Planurile de extindere ale companiei sunt asigurate printr-un fond de investiții lansat în 2019 și în care au plasamente mai multe familii înstărite din Belgia.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Planul belgienilor este să cumpere cel puțin 2 noi terenuri pentru dezvoltări rezidențiale și mixte pe an, la nivel național.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 1,5 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia antreprenorului Jan De Clerck - proprietarul Alinso, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate, sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Speedwell a devenit cunoscută pe piața românească pentru coordonarea dezvoltării turnului de birouri Unirii View din centrul Bucureștiului, aflat în proprietatea fostului pilot de raliuri Yves Weerts. Didier Balcaen a fost partener al Liebrecht & WooD.

viewscnt
Afla mai multe despre
speedwell
logistic
chitila