Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, primește finanțare de la Alpha Bank pentru primul proiect industrial al companiei în România

Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, primește finanțare de la Alpha Bank pentru primul proiect industrial al companiei în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2023

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, a obținut finanțare de la Alpha Bank România pentru SpacePlus, primul său proiect industrial, localizat în nord-vestul Bucureștiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lucrările de construcție pentru SpacePlus, demarate în noiembrie 2021, au fost finalizate în august 2022. 

EXCLUSIV Fondul britanic de investiții First Property Group renunță surprinzător, pe ultima sută de metri, la EXIT-ul din România. Acum chiar vrea să cumpere. „Nu am văzut niciodată așa ceva, s-a schimbat peste noapte.” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul britanic de investiții First Property Group renunță surprinzător, pe ultima sută de metri, la EXIT-ul din România. Acum chiar vrea să cumpere. „Nu am văzut niciodată așa ceva, s-a schimbat peste noapte.”

Pentru acest proiect, Speedwel a încheiat un parteneriat cu compania belgiană LCV. Proiectul este localizat în Chitila și va pune la dispoziția chiriașilor 10.000 de metri pătrați.

Investitorul a achiziționat, în decembrie 2020, un teren de circa 22.000 de metri pătrați pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului, lângă Autoklass Chitila - reprezentanța auto Mercedes-Benz.

Speedwell va construi aici patru depozite.

„Acest proiect reprezintă intrarea noastră pe segmentul industrial, totuși ne vom concentra exclusiv pe unități pentru IMM-uri, cu mult sub suprafețele minime vizate de jucătorii mai mari, precum WDP și CTP“, a declarat anterior, pentru Profit.ro, Didier Balcaen, unul dintre proprietarii Speedwell.

În cadrul proiectului, denumit SpacePlus, vor fi ofertate unități cu suprafețe cuprinse între 400 de metri pătrați și 600 de metri pătrați, dar se pot ajunge la suprafețe cumulate de până la 2.000 de metri pătrați. Balcaen spune că tocmai a lansat activitățile de închiriere, dar că are interes confirmat din partea clienților. 

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 1,5 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia antreprenorului Jan De Clerck - proprietarul Alinso, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate, sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

Speedwell are un portofoliu semnificativ de proiecte imobiliare în România, incluzând  Triama Residence, The Ivy, Miro și SpacePlus în București, Paltim în Timișoara și Riverside City în Râmnicu-Vâlcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
speedwell
logistic
chitila