Statul câștigă procesul cu Salini Impregilo SpA pentru proiectarea și execuția unui lot al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Statul câștigă procesul cu Salini Impregilo SpA pentru proiectarea și execuția unui lot al Autostrăzii Orăștie-Sibiu
scris 23 nov 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a câștigat la Curtea Internațională de Arbitraj procesul cu Salini Impregilo SpA pentru contractul de proiectare și execuție al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3.

"În data de 22.10.2019, Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală în litigiul dintre Salini Impregilo SpA, în calitate de "Reclamantă", și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de "Pârâtă" în procesul pentru contractul de proiectare și execuție al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3. Astfel, Tribunalul Arbitral, a respins Reclamantei pretenții în valoare de aproximativ 258.000.000 lei din totalul pretențiilor care s-au ridicat la valoarea de 260.006.276,51 lei", a comunicat CNAIR.

În plus, Tribunalul a admis cererea reconvențională a CNAIR pentru plata de către Salini Impregilo SpA a sumei de 90.718.740 lei, reprezentând Penalități de Întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispozițiile Sub-Clauzei 8.7 (Penalități de Întârziere) din Contractul semnat între părți.

Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo CITEȘTE ȘI Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo

De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 dolari, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă.

Anul trecut, Curtea de Apel București a admis acțiunea în anulare formulată de juriștii CNAIR, obligând antreprenorul Salini Impregilo S.p.A să restituie companiei de stat suma de 83,15 milioane lei pentru problemele apărute la Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
orastie
sibiu
proces
salini
autostrada
proiectare
executie
curte
arbitraj